Ню Йорк стана първият американски щат, който прие законодателство, забраняващо

...
Ню Йорк стана първият американски щат, който прие законодателство, забраняващо
Коментари Харесай

Щатът Ню Йорк забранява природния газ в някои новостроящи се сгради

Ню Йорк стана първият американски щат, който одобри законодателство, забраняващо потреблението на природен газ за отопление и готвене в някои новостроящи се здания - проект, предопределен да понижи въглеродните излъчвания, на който се опълчиха индустриалните групи като го нарекоха несъразмерен и безценен, предава Ройтерс.

И щатският Конгрес, управителен от Демократическата партия, и Сенатът утвърдиха късно във вторник наредбите, които са включени в бюджета на щата от 229 милиарда $. Губернаторът Кати Хочул и законодателите се съгласиха с очертанията на разходния пакет предходната седмица.

" Промяната на методите, по които произвеждаме и използваме сила, с цел да понижим зависимостта си от изкопаемите горива, ще помогне да се обезпечи по-здравословна среда за нас и нашите деца ", сподели в изказване представителят на щата Ню Йорк Карл Хести.
 Франция не разрешава рекламите на изкопаеми горива
Франция не разрешава рекламите на изкопаеми горива

Забраната включва всички петролни енергийни артикули и въглища, а природният газ е освободен от възбраната до юни 2023 година

Това решение на Ню Йорк идва на фона на яростен публичен спор в Съединените щати по отношение на въздействието върху здравето и околната среда на уредите за готвене, които изгарят изкопаеми горива, както и по отношение на по-широката роля на природния газ в изменението на климата.

Десетки градове в Съединените щати са приели или обмислят политики, които не разрешават или обезсърчават природния газ в нови здания, с цел да отговорят на опасенията за публичното здраве и климата. Те бяха посрещнати със мощна опозиция от газовата промишленост и лобистки групи за заведения за хранене и домашен уреди , които настояват, че тези опасения са пресилени.

" Първата в нацията, противоконституционна възбрана за присъединение на природен газ в ново строителство ще усили сметките за комунални услуги и разноските за жилища ", сподели в изказване сенаторът републиканец от щата Ню Йорк Робърт Орт.

Разпоредбите ще изискват новите здания да бъдат издигнати единствено с електрически присъединители за уреди и комунални услуги от 2025 година Законът ще влезе в действие за здания с по-малко от седем етажа от 2026 година Изискванията ще влязат в действие за по-високи здания до 2029 година Пише New York Times.

Болници, сериозна инфраструктура и търговски обекти за хранене ще бъдат освободени от условията.

Сградите, в които локалната мрежа не е в положение да поеме товара, също ще бъдат освободени от новия закон. Съществуващите здания и уреди няма да бъдат наранени от законодателството.
 Гутериш: Да се залага на нови изкопаеми горива е
Гутериш: Да се залага на нови изкопаеми горива е " илюзия "

Това заплашва задачите за климата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР