Ню Йорк. Регионалният съвет за сътрудничество (РСС) в Сараево ще

...
Ню Йорк. Регионалният съвет за сътрудничество (РСС) в Сараево ще
Коментари Харесай

Регионалният съвет за сътрудничество в Сараево ще подпомага председателството на Берлинския процес

Ню Йорк. Регионалният съвет за съдействие (РСС) в Сараево ще подкрепя взаимното председателство на Берлинския развой на България и Република Северна Македония през 2020 година. Това съобщи изпълнителният шеф на РСС Майлинда Брегу пред вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи ..
Двете разговаряха в Ню Йорк по време на 74-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
„ Подпомагането на председателствата на Берлинския развой е една от главните ни задания и откакто подготвите вашия календар, постоянно може да ни включите в подготовката на вашите начинания и събития ”, сподели Брегу.
„ България ще разчита на вас. Приоритетите ни ще са фокусирани върху свързаността, помиряването, стъпващо върху истината от историята, запазването на човешкия капитал и гарантирането на условия, които да задържат младежите в района ”, сподели Екатерина Захариева.
Берлинският развой е политико-дипломатическа самодейност, в която вземат участие страните от Западните Балкани - Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Албания, и страни членки на Европейски Съюз: Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Хърватия и Словения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР