Ню Йорк. Най-голямата награда за всеки учител са успехите на

...
Ню Йорк. Най-голямата награда за всеки учител са успехите на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Освен знанията трябва да дадем на децата си любовта към България

Ню Йорк. „ Най-голямата премия за всеки преподавател са триумфите на неговите възпитаници. Но с изключение на знанията би трябвало да дадем на децата си любовта към България. Най-ценното самопризнание за вашия труд, отдаденост и сила, уважаеми учители, открих в думите на един от вашите ученици: Всеки път, когато навестявам българското учебно заведение, се усещам по-близко до родния ми дом България. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към учителите от Български детски хор и учебно заведение „ Гергана “ – Ню Йорк. Илияна Йотова удостои с плакет на вицепрезидента Български детски хор и учебно заведение „ Гергана “ в Ню Йорк, научи Агенция " Фокус " .

Вицепрезидентът бе посетител на концерт-спектакъла „ Дойдох! Изпях! Победих! “ на Класа по музикален спектакъл. Учениците показаха истинска драматизация на български език по 13 известни бродуейски песни. След представянето на спектакъла в Българското учебно заведение във Виена „ Св. св. Кирил и Методий “ децата гостуваха в София. Концертът бе заключителното събитие от честванията на 15-ата годишнина на Български детски хор и учебно заведение „ Гергана “ в Ню Йорк. По мотив годишнината и като самопризнание за професионализма и дейната активност за предпазване и разпространяване на българския език и просвета Илияна Йотова удостои учебното заведение с почетния плакет на вицепрезидента.

„ През последните няколко години съумях да се срещна с наши сънародници в разнообразни точки на света – от Франция, през Украйна, Молдова, Казахстан, до Сиатъл и Лос Анджелис в Съединени американски щати. Извън границите на България почувствах толкоз доста обич към родината. Докоснах се до дребни късчета от България, разпръснати по целия свят. Днес вълнението ми е още по-голямо, тъй като имам достойнството да ви посрещна в България, на родна земя и да ви поздравя с „ Добре пристигнали! “, съобщи в приветствието си вицепрезидентът Йотова.
Илияна Йотова поздрави учителите за ексцентричния способ, с който притеглят интереса на децата към българския език и българската просвета – посредством силата и хубостта на музиката.

Вицепрезидентът пожела на учителите и родителите дружно да не престават да описват на децата славната приказка за България, да ги учат да бъдат горди българи. „ Съхранявайте и разпространявайте българщината “, прикани Илияна Йотова. Вицепрезидентът бе подготвила подарък-изненада за участниците и феновете – рецитал от актрисата Иванка Шекерова на „ Похвално слово за българката “ по стихове на Ивайло Балабанов, в които се възпява мощната, непокорна и предана на жанр и татковина Гергана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР