Ню Йорк. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че не

...
Ню Йорк. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че не
Коментари Харесай

ТАСС: Бенямин Нетаняху заяви, че не е изненадан от подкрепата на Тръмп за двудържавното решение на конфликта между Израел и Палестина

Ню Йорк. Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че не е сюрпризиран от позитивното отношение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп към опцията за решение на израело-палестинския спор на основата на правилото за две страни, предава ТАСС .
„ То (изявлението на Тръмп) не беше изненада за мен “, съобщи той, представен от държавното радио „ Kan “. Премиерът добави, че е подготвен на сходна стъпка, защото „ палестинците имат опцията да се защитят, само че не и да застрашат Израел “.
„ Резултатът е, че контролът в региона на запад от река Йордан (целият Западен бряг на реката) остава в ръцете на Израел и съм убеден, че този принцип ще бъде отразен във всеки американски проект за урегулиране, без значение дали е в главните елементи или в качеството на безспорен принцип, и това е най-важното в тази ситуация “, добави Нетаняху.
В сряда Тръмп и Нетаняху организираха среща, след която американският държавен глава съобщи, че харесва двудържавното решение като вид за урегулиране на спора сред Израел и Палестина и добави, че след хода на Вашингтон за пренасяне на посолството си в Ерусалим, в този момент е ред на Израел да „ направи нещо положително за палестинците “.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР