НЮ ЙОРК (AP) - От Ню Йорк до Калифорния студенти,

...
НЮ ЙОРК (AP) - От Ню Йорк до Калифорния студенти,
Коментари Харесай

Антивоенните протестиращи в кампуса се окопават от Ню Йорк до Калифорния, докато университетите и полицията предприемат действия

НЮ ЙОРК (AP) - От Ню Йорк до Калифорния студенти, протестиращи против войната Израел-Хамас, спаха в палатки в академични кампуси, защото някои университети взеха решение да закрият лагери и арестуваха десетки стачкуващи след отчети за антисемитска активност.

С повишаването на броя на жертвите във войната в Газа, протестиращите в цялата страна упорстват учебните заведения да прекратят финансовите си връзки с Израел и да се откажат от компании, съгласно които те разрешават спора. Някои еврейски студенти споделят, че митингите са се трансформирали в антисемитизъм и са ги предиздвикали да се опасяват да стъпят в кампуса.

В Колумбийския университет в Ню Йорк, където ранните митинги провокираха пропалестински демонстрации в цялата страна, студенти и админи са взели участие в договаряния, се споделя в изказване на университета в събота вечерта.

„ Диалогът сред управлението на университета и студентските уредници продължава. Искаме да сме ясни: няма нищо правилно в изказванията за пред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР