Ню Делхи, Индия – Индия направи крачка към провеждането на

...
Ню Делхи, Индия – Индия направи крачка към провеждането на
Коментари Харесай

Защо Моди в Индия настоява за едновременни избори? Кой би спечелил?

Ню Делхи, Индия – Индия направи крачка към провеждането на едновременни избори за парламент, държавни законодателни органи и локални органи, което може да постави завършек на безмилостния цикъл на гласоподаване в страната – към шест щата отиват на избори всяка година.

Деветчленна комисия на високо равнище, ръководена от някогашния президент Рам Нат Ковинд, в четвъртък предложи промени в конституцията за осъществяване на национални и районни избори дружно.

Поддръжниците споделят, че този ход ще спести време и пари, като в същото време ще разреши на политическите партии и държавните управления да се съсредоточат върху политиката и администрацията. Критиците обаче настояват, че това би било в несъгласие с федералната конструкция и духа на индийската конституция, замъглява локалните проблеми, които притеглят вниманието, когато щатските избори се организират настрана, и евентуално ще трансформира всички гласове, включени в гигантското изборно упражнение, в съревнование за министър-председате...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР