“Нямаш предства колко е трудно да изживееш най-голямата любовна история

...
“Нямаш предства колко е трудно да изживееш най-голямата любовна история
Коментари Харесай

Уолис Симпсън и Едуард VIII: Любов вместо власт

“Нямаш предства какъв брой е мъчно да изживееш най-голямата любовна история на века “, написа в писмо до собствен другар Уолис Симпсън. Едно американско момиче, което Англия ще накара да се усеща като най-презираната жена на света, единствено тъй като й лишава краля – Едуард, който абдикира от престола по-малко от година откакто го е наследил. Едуард, който декларира в публично радиообръщение: „ Невъзможно е да продължа да извършвам отговорностите си без поддръжката на дамата, която обичам “.

По-категорично пояснение в обич надали някоя друга жена би могла да получи . Щом тя не може да бъде кралица, той също няма да бъде крал. Остава с купата херцог на Уиндзор, само че нито народът, нито фамилията в миналото ще му простят, че е избрал любовта пред властта. „ Всички приказват за това, от което той се отхвърли, само че никой не ме попита от какво се отхвърлих аз “, споделя героинята на Уолис във кино лентата на Мадона – W.E. (така са се подписвали двамата под писмата си), която демонстрира историята им от страната на едно не доста красиво момиче, притежаващо задоволително добър жанр, сексапил и нюх за обезчестяване, с цел да накара едно момче със синя кръв да се влюби. Безумно, окончателно и вечно!



„ Танцувай, Уолис! “, й споделя Едуард, който по-късно тя ще стартира да назовава Дейвид, привилегия единствено за най-близките хора на принца, на следващото соаре, след следващия коктейл мартини, персонално изработен от нея. И тя танцува. За него. А блестящите балончета в чашите шампанско на гостите им ще запечатат началото на една от най-великите любовни истории.

Когато се срещат, Уолис към този момент има един брак зад тила си, а на разположение държи втория си брачен партньор Ърнест, поради който загърбва Щатите и се реалокира в Лондон. Новата среда й оказва помощ да стартира на чисто и да остави в предишното ударите и униженията, които се постанова да търпи по време на първия си брак. Лондон й отваря вратите към един изцяло нов свят, в който тя може да разхожда бохемската си душа в най-красивите тоалети.

Защото мъжете са на първо място образни същества, а тя постоянно е осъзнавала, че не е толкоз красива, че да разчита единствено на тъмните си магнетични очи.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР