Нямаме ясен отговор за предоставяне на военна помощ. Това заяви

...
Нямаме ясен отговор за предоставяне на военна помощ. Това заяви
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Каските и жилетките са важни, ще умрем защитени

Нямаме явен отговор за даване на военна помощ. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, който за повторно е в българския парламент в границите на последните два дни.

Той взе участие в откриването на фотоизложбата „ СТОП на войната в Украйна”, подредена в европейския ъгъл на Народното събрание.

Украинският първи посланик акцентира, че позицията на българското държавно управление и парламент за помощта за украинските бежанци, за европейската вероятност на Украйна и за глобите против Русия е ясна и значима за страната му.

Пред депутати и медии в Народното събрание Кулеба акцентира, че тези, които желаят да оказват помощ на Украйна, постоянно ще намерят метод.

Тези, които желаят да оказват помощ, постоянно ще намерят метод за това. Тези, които споделят, че пазят цели и правила, би трябвало в този момент да застанат за Украйна. Всеки, който откри причина или мотив да не вземе сходно решение, работи в интерес на експанзията. Аргументите им може да наподобяват рационални, само че съм сигурен, че по време на война, останалият свят би трябвало да заеме страната на жертвите, а не на агресорите. Затова се надявам, че тези фотоси ще оказват помощ на някои политици и членове на държавното управление да си показват какво претърпяват тези хора сега и да вземат вярното решение. Най-добрият метод да спрем войната е да подкрепим Украйна, а не да стоим неутрални, съобщи Кулеба.

Скъпи българи, животът е сложен и от време на време би трябвало да вземаме решение. Не може да бъдем по средата и би трябвало да заемем страна. И тази страна би трябвало да е на страната на правдата. Единственото, което ще кажа е, че би трябвало да вземете решение, съобщи Дмитро Кулеба.

Украинският външен министър съобщи, че ще остане в България до момента в който не получи явен отговор на настояванията си.

Но, в случай че ви тормозя с наличието си, не се тормозете, скоро ще напущам, сподели Кулеба.

Според него изпращането на каски и бронежилетки е значима и добра мярка от политическа позиция, само че по време на война би трябвало да имаш и оръжие, с което да се отбраняваш.

„ По този метод, който е политически оневинен от ваша позиция, вие желаете да умрем защитени”, сподели Кулеба. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР