Нямаме отговор за Пепи Еврото. Очакваме такъв. На фона на

...
Нямаме отговор за Пепи Еврото. Очакваме такъв. На фона на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Нямаме отговор за Пепи еврото, Алексей Петров няма роля в „стъкмяването” на правителството

Нямаме отговор за Пепи Еврото. Очакваме подобен. На фона на риск от основаване на спекулации, е значимо да получим оптимално бърз отговор. Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел в изявление за " Нова телевизия ".
Прочетете още
Тя за следващ път изрично отхвърли Алексей Петров да е бил проектант на сегашния кабинет " Правителството работи, а очевидно това е нещо, което не се харесва на всеки. Това са внушения и клевети. България излезе от интернационалната изолираност, в която беше изпаднала в последните 2 години. Имаме признат бюджет. Заехме се и със избавяне на европейски средства, свързани с Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) ", разяснява още тя.

" Алексей Петров няма нищо общо. Категорично не е имало предложения към него за високи постове. Където е имало промяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които поддържат държавното управление ", акцентира Габриел.

Тя цитира представителя на Европейската комисия и изясни, че убийството на Алексей Петров няма да попречи на влизането на страната ни в Шенген. " Няма и не може да бъде правена връзка сред случилото се преди дни и влизането ни в Шенген. Изпълнили сме критериите от години. Приемането ни в Шенгенското пространство ще разреши и на другите държави-членки на Европейски Съюз да имат достъп до информация ", добави вицепремиерът.

Тя отговори и на нападките на президента към изпълнителната власт. " Още през цялото време, ужававам президентската институция, България може единствено да завоюва, в случай че в действителност сме обединени и дневния ред на страната бъде изговарян в синхрон от трите управляващи. Трябва да бъдем не тези, които изостават и по-късно наваксват. Ще приказваме за нови технологии, вложения, ПВУ, приходи. Диалог с президентската институция имам и той е доста значим. Много е значимо посланието, което изпращаме на Европа и света ", безапелационна е Габриел.

Вицепремиерът чака институциите да свършват работата си по случая " Дебора ". " Най-силната реакция беше реакцията на обществото. Институциите би трябвало да отговорят на тези упования. Това е и моето очакване към тях ", добави тя.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР