Нямаме намерения да прилагаме средствата на принудителното довеждане. Народното събрание

...
Нямаме намерения да прилагаме средствата на принудителното довеждане. Народното събрание
Коментари Харесай

Манолова към Борисов: Парламентът не е трибунал, сградата на съда е на друго място

Нямаме планове да прилагаме средствата на насилственото довеждане. Народното събрание взе решение, с което задължи Борисов да пристигна в Народното събрание и той е задължен да го направи, като всеки български министър председател, министър, всяко длъжностно лице и даже български жител. Парламентът не е арбитражен съд. Сградата на съда е на друго място и тук присъди не раздаваме. Това съобщи ръководителят на парламентарната група " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова във видео онлайн във Фейсбук по отношение на изказването на Бойко Борисов по-рано през днешния ден.

По-рано през днешния ден на брифинг на ГЕРБ Борисов заявява, че ще отиде в сряда (21 април) в Народното събрание, откакто депутатите го задължиха, само че разяснява, че призоваването му не е с цел да приказва всъщност, а с цел да бъде проведен самобитен Народен съд.

Когато министрите дойдат на посетители в " зайчарника ", могат да седнат, където им посочите и да се съобразят с вашето предпочитание. Това обаче е българският парламент и тук те имат избрани от закона места, разяснява Манолова във връзка изказването на Борисов, че министрите му щели да се връщат като депутати в Народното събрание.

По мотив изказванията на ГЕРБ от през днешния ден, че Борисов към този момент не бил длъжностно лице, Манолова посочи, че съгласно Конституцията до избирането на ново държавно управление, настоящето в оставка извършва функционалностите си.

Разбирам, че Борисов желае да накаже българския народ, че ГЕРБ са в изолираност и че няма да има кабинет " Борисов 4 ". Вероятно е ядосан и на новите партии и обединения, изпратени в Народното събрание, само че това е волята на българския народ. Спазете текстовете на българската Конституция, в която сте се заклел като министър-председател и се дръжте почтено, прикани още Манолова.

Законите би трябвало да се съблюдават и министър председателят да пристигна и да изясни в Народното събрание какво е положението на държавната хазна, на здравната и икономическата рецесия и каква е подготовката на българското държавното управление за внасяне на Плана за възобновяване и резистентност в Европейските институции. Очакваме в сряда да има значим за българите спор дали ще е импортиран в период Плана, ще дойдат ли в България тези 12 милиарда лева в период и ще обзет ли засегнатите от пандемията браншове и хора, добави тя.

Това не са парите на ГЕРБ или за ГЕРБ. Това са парите на европейските данъкоплатци, предопределени за българските жители. За всички е значимо в този План да не са пропуснати цели браншове, да има средства и за туризъм, и за превоз, нововъведения, рационализация и цифровизация на компаниите, поддръжка за дребния бизнес и семействата, а освен за бетон, тръби, стиропор и поправки - това, от което ГЕРБ са се научили да крадат, акцентира Манолова.

Арман Бабикян от ПГ " Изправи се! Мутри вън! " добави, че е хубаво законът да се съблюдава. Не е ужасно да се явите в Народното събрание. Това е законодателният орган на България и той Ви е избирал за министър-председател. Ако има огромен уплах, че ще сте разпитван или ще Ви се случи нещо неприятно, или НСО към този момент не ви пази, ние ще Ви пазим да влезете гладко в Народното събрание. Нищо, че сте в оставка, когато ви е комфортно и не сте в оставка, когато ви е комфортно. Изправете се пред народа и неговите избраници! Когато не подадете в точния момент в Брюксел Плана за възобновяване и резистентност и Вашите гласоподаватели ще страдат, тъй като парите няма да ги има, добави той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР