Нямаме информация за отстранени от длъжност полицейски служители във връзка

...
Нямаме информация за отстранени от длъжност полицейски служители във връзка
Коментари Харесай

МВР-синдикатът не бил информиран за проверката за загиналите полицаи в Бургас

Нямаме информация за отстранени от служба полицейски чиновници във връзка със случая, при който рейс с незаконни мигранти блъсна полицейски автомобил и на място починаха двама униформени. Това сподели зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в МВР Генади Тенев, представен от БНР.

По думите му полицейският профсъюз не е осведомен за резултатите от вътрешната инспекция по случая, които бяха показани по-рано през днешния ден от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред публицисти в Бургас.

Националното радио показва също, че по думите на Демерджиев множеството от позволилите нарушавания във връзка със случая служители на реда са отстранени, единият е подал молба за овакантяване, а дисциплинарните производства ще приключат на следващия ден.

От полицейския профсъюз питат също за какво е разрешено на шефа на Регионалната дирекция " Гранична полиция " в Бургас комисар Антон Мирков да напусне по лично желание системата.

" За отстранени чиновници не знаем. Може единствено да гадаем, това, което сподели министъра и въз основата на него да вършим надлежно заключения, но няма да са на база на обстоятелства, а на изявление на министъра. Към момента нямаме информация за отстранени и уволнени чиновници. Той загатна, че някои са напуснали. Интересно е по какъв начин са напуснали и за какво им е разрешено да изоставен, в случай че, в случай че имат някаква съпричастност, и е открита тяхната причастност към този съдбовен резултат с двама починали чиновници, не би било обикновено и редно да им бъде разрешено и написано да прекратят правното отношение си с Министерство на вътрешните работи ", поментира Генади Тенев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР