Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче. Това каза

...
Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче. Това каза
Коментари Харесай

Станишев впечатлен: Сглобката е стабилна, но включва и ДПС. Лошото е, че се действа на парче

Нямаме настояща енергийна тактика, работи се на парче. Това сподели пред БНР евродепутатът Сергей Станишев, някогашен президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), някогашен водач на Българска социалистическа партия и някогашен министър председател на България (2005-2009 г.)
„ Лошото е, че се работи на парче. Сега има митинги и нещо се дава обещание, само че не се споделя цялата истина и за положението на българската енергетика. Нямаме настояща енергийна тактика, която да споделя, че след 30 години, примерно, ще имаме произвеждане на ток от атомна сила, от зелена сила, от ТЕЦ-ове, а може и да няма от ТЕЦ-ове. Пълна мъгла и липса на консенсус “, съобщи Станишев.
По думите на Станишев териториалните проекти за районите Стара Загора, Перник и Кюстендил, които са на стойност близо 2,5 милиарда лв., би трябвало да бъдат изхарчени за преквалификация и основаване на нови работни места.
Според някогашния министър председател България от дълго време е изпълнила всички критерии за участие в Шенген: „ Поведението на страната ни не е задоволително безапелационна. Румънците доста по-ясно си отстояват ползите. Ние все се молим и уговаряме “.
Станишев акцентира, че „ недопустимо оттегляне ще е влизането през декември на България единствено по въздух и вода в Шенген “. Той дефинира това като крах, който ще затвърди България в ролята на вторичен член на Европейски Съюз.
„ Участието ни в Шенген и в еврозоната е въпрос на политическо място на България в Европейски Съюз. Дали ще сме в ядрото, или в периферията “.
Сергей Станишев изрече мнение, че така наречен сглобка (ПП – Демократична България и ГЕРБ – СДС), която ръководи страната, е устойчива поради съчетанието на ползите на партиите в нея, като посочи, че съгласно него и Движение за права и свободи е в обединението.
Евродепутатът разяснява и тематики, свързани с демографската картина в страната, преди полемиката „ Готови за бъдещето. Демографската картина, цената на неравенствата “, която Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент провежда на 6 октомври в София.
„ Често приказваме, че нямаме национална цел, откакто влязохме в Европейски Съюз. Предлагам демографията да бъде нашата последваща национална цел. И то освен като раждаемост, а като превръщането на България в общество с млади, съвременни и образовани хора и възрастни с заслужен живот. Това включва съответни политики. Трябва да се каже, че ще се влага в тези политики “, съобщи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР