Нямам съмнение в работата на прокурорите от Шумен, имам индикации

...
Нямам съмнение в работата на прокурорите от Шумен, имам индикации
Коментари Харесай

Гешев вини и МВР, съда и законите за състоянието на правосъдието

" Нямам подозрение в работата на прокурорите от Шумен, имам индикации за проблеми в други правоохранителни институции. ". Това съобщи основният секретар Иван Гешев пред публицисти в Плевен, където участва на конгрес под надпис " Правосъдие в бъдещето - прокурори и възпитаници приказват за право ", съобщи news.bg.

По думите мупроблемите на българското правораздаване не са единствено в прокуратурата, а в съда, в Министерство на вътрешните работи, в законодателството. Думите му са във връзка следствието накатастрофата в Шумен, откакто на охраняемия паркинг на Министерство на вътрешните работи се самозапали волвото на18-годишния Жечко Кюркчиев, обвинен за злополуката. Иван Гешев съобщи:

" Нямам подозрение в работата на прокурорите от Шумен, имам индикации за проблеми в други правоохранителни институции ". Той добави, чеима две, по думите му " притеснителни съвпадения " - на паркинг на Министерство на вътрешните работи изгаря материално доказателство, което се самозапалва, както и че полевият тест регистрира съществуване на опиати, а по-късно кръвната проба демонстрира, че няма.

Въпреки това основният прокурорИван Гешев съобщи, че война сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи няма. По думите му институциите би трябвало да си спомагат в битката против престъпността, а не да се упрекват. " Независимо кой е отпред на избрани държавни институции, институциите би трябвало да си взаимодействат. Те би трябвало да работят, тъй като са определени, тъй като страната им заплаща заплатии за мен е обидно някой да каже:

" Аз няма да работя с този, тъй като този е отпред на избрана държавна институция. Ами, подай си оставката. За какво взимаш заплата отпред на тази държавна институция? Ти взимаш заплата, с цел да работиш за българските жители, в битката с престъпността ", сподели Иван Гешев.

Главният прокурор призна, чепрез последната година престъпността залива улиците ни и е срамно, че българската страна не може да реши този проблем. " Наркотици заливат улиците.Може да си купиш опиати по-евтино, в сравнение с алкохол. Оттам нататък може да си караш дрогиран. Оттам нататък никой не е в сигурност. Какво вършим?

Правим си някаква агитация по медиите: " Гешев е неприятен, прокуратурата е неприятна, а ние сме ужасно положителни ", отговори косвено на двегодишното искане за неговата оставка от разнообразни политически сили.

Според основния прокурорнякой би трябвало да седне и да реши действителните проблеми, а не да се занимава с по този начин наречената - аз 30 години го чувам, - " измислената правосъдна промяна ". Това се счита да закриеш, да махнеш някой и да си сложиш личен човек. Ето, това е правосъдната промяна в България.

" Или да обслужиш някой олигарх, както се оказва, с някои промени, които няма да изтъквам ", сподели Иван Гешев. Припомняме, през вчерашния ден министърът на вътрешните работиИван Демерджиев съобщи че няма да има оставки в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен. Министърът съобщи: " Наскоро чух, че основният прокурор е гневен от дейностите на собствен прокурор, няма ли той да упражни там пълномощията си и да желае дисциплинарно наказване на този прокурор ".

Демерджиев сподели още, че казусът в Шумен е " доста по-дълбок " и е " извънредно неточно прокуратурата да забрани на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да приказва по случая, а след това да му желае оставката и да твърди, че някой укрива информация. В академията на Министерство на вътрешните работи вчераДемержиев сподели, че еизключително некоректнопрокуратурата да забрани на шефа на Областната дирекция на МВРда приказва по случая и след това да му изиска оставката.

Подобно държание на държавното обвиняване няма да се толерира и в случай че счита по този начин да подхожда, няма да получи такова взаимоотношение от Министерство на вътрешните работи. Не може да забраниш на един човек да приказва и след това да му търсиш оставката, тъй като не е дал информация. Как да я търси тази информация под боязън от наказателна отговорност, засегнат е Демерджиев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР