Нямам политически амбиции, имам какво да дам още на спорта.

...
Нямам политически амбиции, имам какво да дам още на спорта.
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Нямам политически амбиции, имам какво да дам още на спорта

Нямам политически упоритости, имам какво да дам още на спорта. Това съобщи в „ 120 минути “ боксьорът Кубрат Пулев. По думите му се е разколебал да сътвори политически план, тъй като е привикнал да има най-малко 70% късмет за триумф в начинанията си.

Допълни, че би влезнал в политиката, с цел да помогне. „ В България има задкулисие, даже партиите имат интерес да царува политическа рецесия, с цел да се отклонява вниманието “, съобщи спортистът.

Пулев стартира магистратура в УННС – „ Политика и бизнес “, показа, че желал да надгради образованието си, до момента в който се лекува от травма и не може да спортува интензивно.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Бизнесът самичък по себе си няма по какъв начин да успее, в случай че не е контролиран от политиката. Относно цената на тока, изключително в България, би трябвало да се намесват политиците, тъй като има доста спекуланти. Това би трябвало да се управлява и да се работи по закон “, разяснява боксьорът.

По думите му постоянно върви на лекции, води си прецизно мемоари и му е извънредно забавно. Негови сътрудници от университета му зададоха въпроси посредством ефира на bTV.

Според него страната не отива в добра посока, политическата конюнктура е сериозна и това се отразява на хората.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Дълги години няма да се тръгне в вярната посока, по тази причина по най-бързия метод би трябвало политиците да се провеждат и да задвижат функционалностите на страната. Оставам с усещането, че даже има водеща партия, която има интерес това да се случва по този начин “, разяснява той.

На въпрос: „ Какво би трансформирал в актуалната политическа обстановка “, Пулев отговори: „ Най-малкото бих ги предиздвикал да приказват малко по-уважително. Да повлияя да се държат по-отговорно, тъй като с това държане, с тези персонални ползи и нападки – вкарва страната в още по-трудни води “.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него би трябвало да има сливане сред политическите партии. Той добави, че няма политически индивид, на който да симпатизира.

Кой е Кубрат Пулев:

Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 година в София. Син е на боксьора в тежка категория и първенец от 50-те и 60-те години Венко Пулев. Именно той поставя основите за бъдещите триумфи на сина си. Пулев стартира боксовата си кариера на 13 години в школата на ЦСКА.

Снимка: btvnovinite.bg

Дебютът му при експертите е през 2009 година против румънеца Флориан Бенче, който той побеждава с механически нокаут. Състезава се в категорията на най-тежките - над 91 кг.

Балансът на Кобрата на професионалния кръг включва 28 победи, 14 от тях с нокаут.
Снимка: btvnovinite.bg

В средата на декември 2020 година Пулев загуби мача с Антъни Джошуа за международната купа. Загубата за него бе втора, след тази от Владимир Кличко през 2014-а при първия опит на Кобрата да завоюва международната купа в тежка категория.

Носител е на десетки награди, оценки и трофеи за интернационалните си триумфи на кръга. Кобрата чака да се качи на качи на кръга още веднъж - още тази година в Съединените щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР