Нямам нищо против Дупница по принцип, ама този градец май

...
Нямам нищо против Дупница по принцип, ама този градец май
Коментари Харесай

Олигофрени, пазете си децата!

Нямам нищо срещу Дупница по принцип, но този градец май се обрисува безспорна метафора на черната дупка за съзнанието, епитафия на родителската безнаказаност и знак на менталната и обществена беззащитност нацяло едно потомство. Миналата седмица една овца заряза двете си дечица в колата на разпален мотор, с цел да ги отвлече кварталният шизофреник. Онзи ден пък изчезна тийнейджърката Ивана. Абе, олигофрени, пазете си децата!

Апелът ми е освен като родител на половин тим за футбол на дребни малки врати, а като на естествен човек, с елементарни отговорности и условия към близките. Хайде на бас, че кокошката, дето заряза хлапетата си в автомобила, е същата, дето ги пуска пръскащи сополи и храчки в детската градина, с цел да може да пие кафенце с други нечифтокопитни, до момента в който те заразяват половината град. Обзалагам се, че ги държи по 8 часа на ден пред тв приемника или пред смарт телефона, който им е купила още на 5. Скъпичко е, но си коства да не я занимават.

На бас, че пуши в същата тази кола, че написа есемеси до момента в който вози дечицата, че им изяснява какъв излишен олигофрен е татко им откогато са проходили. Идеята й за прекарано време с тях е да обиколят по-евтините вериги за парцали в мола, няма предства нито до кой урок са по биология, нито знаят ли таблицата за умножение. А в кой клас са е наясно единствено тъй като взе участие в група във фейсбук с останалите селски мами, където й е написано.

А след това се чудите за какво изчезна тийнейджърката Ивана. Изпари се, тъй като е изпусната, но не през вчерашния ден, не преди няколко месеца, когато прозорливите й и загрижени даскали разкрили смяна в държанието, а преди 10 години. Преди 15 дори. Не можеш да очакваш да разбираш какво усеща и мисли един пубертет, когато непринудено си се отказал да установиш мисловна връзка с него още в началните отделения. Родителството е хем лесна работа – изцвъкваш го пред акушерките, зашиват те и си като нова. Хем не толкоз. Защото е въпрос освен на реакция, а на тактика, на мислене крачка напред.

Ако единствено действаш в отговор на измененията у детето си, към този момент си го изтървал. Трябва да предвиждаш дейностите му, настроенията и държанието, а освен да броиш пъпките като пипне варицела. Това е значимо освен с цел да не избяга щерка ти в гората, а с цел да може и тя на следващия ден да не афишира внучката ти за национално търсене. Междуличностните връзки са сериозни за бъдещето на детето, другояче без да се усетиш ще го видиш във вестниците по какъв начин е удушило мъжа си. Или ще го зърнеш по тв приемника по какъв начин си вади вулвата в някой плеймейт конкурс.

Не желая да ви тревожа, само че тийнейджър/ките ги дебнат на всяка крачка педофили и елементарни квартални бандитчета с анаболна ерекция. Повече типове дрога, в сравнение с европейски столици може да сбърка Златка, насилници в учебно заведение и в приятелския кръг, цунами от пороци и на всичко от горната страна, бездънната и анонимна яма на виртуалното пространство където е идентичен шансът да се натъкнеш на неосъществен стихотворец и сериен палач.

Рецепта за справяне с всичко това няма, само че има един главен принцип – пазете си децата. Колкото и да са бурни, предизвикателни и враждебни. Не ги изпускайте от очи колкото и да ви се пие кафе с Ганка от Симитли. Ще ви се отплати, давам обещание. И на вас, и на всички нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР