Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския

...
Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Нямам никакви амбиции да съм евродепутат

Нямам никакви упоритости, нито бих желал да вземам участие в европейския избор, съобщи пред БНР ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Партията си сложи за цел най-малко 6-ма евродепутати на идните избори. Участващите в листата ще бъдат определени след номинационни събрания, само че при всички случаи ще има и нови лица.

Цветанов уточни на какво ще заложат в идните през май избори. „ Евроизборите са сериозен тест за цяла Европа. Трябва да има повече Европа в България и повече България в Европа. Това ще го създадем от ГЕРБ с така наречен цивилен разговор „ Европа в нашия дом “, с цел да можем да покажем, че дружно европейските, националните и локалните политики съумяваме да променяме средата за живеене и всеки може да влага и да получи своята персонална и професионална реализация. Образованието ще бъде един от акцентите ни в тази акция “.

Оценката жителите ще могат да я създадат на идните избори – европейски и локални, акцентира депутатът. Според него смяната в метода на живот през годините е осезаема. Той напомни и последния евродоклад за страната ни, който ни дава за образец.

За опълчването сред президент и държавно управление Цветан Цветанов изрече мнение: „ Всички спорове и реплики в общественото пространство са свързани единствено с самодейността за сходно опълчване от президента. Ние нямаме безусловно никакви такива изявления. Никога не сме залагали на опълчване. ГЕРБ потвърди, че вършим акцията лице в лице, държим да има разговор, ние сме тези, които можем да създадем нужния консенсус и да защитим националния интерес “.

Депутатът укори президента Радев, че не намира време да отиде в Народното събрание. Той счита, че президентът предизвика разделяне и ненавист. Въпреки това Цветанов прикани за повече консенсус, както и да има натоварен политически спор в европейския и българския парламент:

„ Нека прагматизмът да заглуши популизма и политическите причини да вземат връх над заклинанията, които чуваме през последните няколко месеци от опозицията, Българска социалистическа партия. Трябва да имаме повече дела, върху които да се сплотяваме “.

Като такава идея, към която се сплотиха българските евродепутати и държавното управление, Цветанов уточни тематиката за мобилния пакет: " Това, което бихме упорствали като най-неотложното изискване, е пакетът " Мобилност " да не влезе в Екологичен потенциал в настоящия му мандат. Полагат се оптимални старания за това.

Цветанов уточни, че Пловдив като Европейска столица на културата ни кара да сме горди като българи. Вчера видях едно същинско другарство сред министър Банов и кмета на Пловдив, сподели той във връзка изявлението на пловдивския кмет, че не усеща поддръжката на министерството.

„ Това е основното събитие, с което стартира 2019 година Смятам, че всичко, което се случва в Пловдив и цялата 2019 година, ще ни направи доста по-силни и ще може да показа страната по най-хубавия метод. Пловдив го заслужава, България го заслужава “. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР