Нямам криле като птиците, криле ми дават книгите, каза служебният

...
Нямам криле като птиците, криле ми дават книгите, каза служебният
Коментари Харесай

Гълъб Донев се снима с „Врабчетата“ и си купи „Лидерство“ на Кисинджър от панира на книгата

Нямам криле като птиците, криле ми дават книгите, сподели служебният министър председател Гълъб Донев на откриването на Пролетния панаир на книгата пред НДК.

„ Успях да се фотографирам с вокална група „ Врабчетата “. Гълъб се снима с врабчета е едно положително начало на история за деца “, пошегува се служебният министър-председател. Той означи, че да си образован човек е демонстрация на себеуважение, само че и на усилието да отстояваш закона на българския език в среда от хора, които пишат както им е комфортно.

„ Граматиката на един език е неговата конституция, съблюдава се без произволи и отклонения от разпоредбите “, уточни служебният министър председател. Той е безапелационен, че грамотните хора по-лесно могат да завоюват доверието ни.

„ Да разбираш какво четеш, да си сериозен, да се съмняваш, да откриваш подвеждането или лъжата, е демонстрация на грамотно четене “, счита Донев.
Според него да си четящ и образован човек е мощ, която никой не може да ти отнеме, и познание, което от ден на ден ще се цени.

Служебният министър председател е уверен, че идва времето, в което хората, които пишат грамотно на български език и владеят до съвършенство могъщата мощ на нашето слово, ще бъдат ценени, търсени и желани.

„ Даже ще стигна по-далеч – чакам в близко бъдеще към претендентите за работа да се слагат и условия за грамотно прилагане на български език “, посочи министър председателят и прикани българският език да се учи с внимание и почитание.
„ Бъдете грамотни и четете с схващане “, моли Гълъб Донев.

Той  си купи книгата “Лидерство “ на Хенри Кисинджър. В нея политикът проучва живота на шестима изключителни водачи посредством отличителните тактики на държавното ръководство, които съгласно него са въплъщавали.

Това бе една от дребното книги, които Гълъб Донев купи за себе си. Останалите бяха най-вече детски с доста картинки за съвсем двегодишния му внук Роби.

На една от шатрите министър председателят си купи и три книги на Захари Карабашлиев, като получи и подпис.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР