Нямам доверие на новия председател на Комисията за енергийно и

...
Нямам доверие на новия председател на Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Делян Добрев: Заплатите в България трябва да се казват като прогнозата за времето

Нямам доверие на новия ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Комисията по енергетика Делян Добрев. Депутатът разяснява думите на новия началник на КЕВР, че няма да има фрапантен скок в цените на тока нито от 1 април, след отпадането на моратириума върху цените, нито от 1 юли.

" Аз не вярвам на новия ръководител на регулатора и в състава като цяло, тъй като вие помните по какъв начин той беше определен от Народното събрание. Този орган се завладя напълно от ръководещата партия. Опасявам се, че решенията, които вземат ще бъдат политически. Дори да се окаже, че цената няма да се промени от 1 април, въпросът е за сметка на какво ще бъде това. Ако е за сметка на внезапно повишаване от 1 юли, да не стане по този начин, че едно потиснато решение във връзка с цените, да си го платим с лихвите малко по-късно ", сподели Добрев пред БГНЕС.

По думите му това, което прави Народното събрание, не е дневният ред на обществото. " Най-големият проблем на днешния ден, освен на днешния, този проблем е от половин година, са цените в България. Цените в България станаха за някои артикули два пъти по-скъпи, околкото цените в Европейски Съюз. Има доста ясна причина за това. Тя идва от това, че държавното управление не знае по какъв начин да ръководи страната, само че по-конкретно това, че те не дават отплата за бизнеса за скъпия ток и газ. Защото в България токът и газът за бизнеса са 10 пъти по-скъпи, в сравнение с беше предходната година и в България не се дават задоволително обезщетения, а се дават единствено алегорични - цените порастват с гневна скорост нагоре. Вече даже слушаме вицове, че заплатите в България би трябвало да се споделят като прогнозата за времето. Заплата от 1000 лева, само че се усеща като 350 лева Това е поради инфлацията ", съобщи още Делян Добрев.

Той отговори на въпрос дали мораториумът върху цените на тока, парното и водата е дал своя резултат. " Мораториумът даде своя резултат, защот за тези три месеца, цените не се трансформираха. Въпросът е по какъв начин ще бъдат покрити дефицитите и лихвите, които се натрупаха през тези три месеца, от 1 април. Ако не се платят от 1 април, по какъв начин ще се платят от 1 юли ", попита Добрев.

По думите му тези решения зависят от КЕВР, само че в това време регулаторът е определен от една партия и съставът е по този начин понижен, че двама индивида в КЕВР да имат правото да вземат всички решения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР