Нямахме достъп до кода на машините, въпреки искането ни.Така депутатът

...
Нямахме достъп до кода на машините, въпреки искането ни.Така депутатът
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Съмняваме се в машините за гласуване. Нямахме достъп до кода, въпреки искането ни

Нямахме достъп до кода на машините, макар настояването ни.

Така депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Георг Георгиев изясни в ефира на БТВ за какво партията на Борисов упорства за връщането на хартиената бюлетина паралелно с машинното гласоподаване.

 

" Избирателната интензивност е под 40% на последните избори. Хиляди не отиват до урните да гласоподават. Възрастните хора ги е боязън да не се изложат, тъй като не знаят по какъв начин да боравят с машината. Други пък имат подозрения в легитимността на машините ", сподели още Георгиев.

" Трябва да има право на избор. Да може да избереш дали да гласуваш с машина или с бюлетина. Очакваме това да увеличи изборната интензивност. Легитимността на две следващи Народни събрания е жертва на машинното гласоподаване ", съобщи той.

Според него машинното гласоподаване е механически ценз и е антидемократично.

 

" ГЕРБ е " за " даването на оръжия още от началото на войната. Не би трябвало да бъдем безучастни към тази експанзия ", съобщи Георг Георгиев във връзка извършения по-рано денем спор за даване на оръжия на Украйна.

" Аз не съм специалист, с цел да знам какво може да дадем на Украйна. Но не може половин година България да бъде безучастна и да се самозалъгваме, че по този начин пазим мира ", сподели още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР