Няма война между институциите. Има истини, които българското общество чува

...
Няма война между институциите. Има истини, които българското общество чува
Коментари Харесай

Илияна Йотова спипа Хекимян в лъжа и попари Плевнелиев: Жалко, че този човек е бил президент на България!

Няма война сред институциите. Има истини, които българското общество чува от страна на президента. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV във връзка разменените остри реплики сред президента Румен Радев и Цветан Цветанов.

„ Г-н Цветанов това работи – от президентските избори насам неговата работа е да следи какво споделя президентът, да го ругае обществено, служейки си с квалификации, които не вършат чест на нито един политик”, сподели Йотова.

„ С господин Радев сме определени мажоритарно – господин Цветанов даже не завоюва преференциалния избор във Велико Търново”, добави тя.

По думите ѝ, изявлението на Румен Радев за „ тъмната площадка” се удостоверява и от отчетите на Европейската комисия. Част от тази „ тъмна площадка” е и договорката за ЧЕЗ.

По случая „ Скрипал” и българската реакция Йотова разяснява, че страната е реагирала вярно и не е редно да се гонят съветски дипломати. „ Запазили сме си ролята на медиатори. България е по едно и също време шеф на тези страни и в същото време домакин”, уточни тя.

Според нея, обаче, страната ни по-късно е изгубила инерция. „ Дори в групата на държавите-посредници има сериозна конкуренция. България към момента не е изпуснала влака”, сподели вицепрезидентът.

Успешно е до момента председателството. Но би трябвало да реагираме с повече самочувствие като страна-председател”, счита тя. Като триумф тя регистрира активизирането на тематиката за Западните Балкани.

Помолена да разяснява изявлението Росен Плевенелиев по отношение на колениченето ѝ пред съветския патриарх Кирил, Йотова сподели: „ Вие съществено ли желаете да разясня някогашния президент? Жалко, че този човек е бил президент на Република България”.

„ Очевидно има някакви други фантазии и неща за които мисли. Което е видно и от екрана”, добави тя по негов адрес.

На въпроса на водещия Антон Хекимян за какво е целунала ръката на съветския патриарх, само че не и на българския, тя реагира ненадейно: „ Така ли? Хайде да извадим архива! Ще ми се извините ли, в случай че това е по този начин?”. Водещият изясни, че са били излъчени единствено фрагментите, на които Йотова коленичи пред Кирил.

По думите ѝ, жестът към Кирил показвал „ почитание към Руската православна черква, към ролята ѝ в Освободителната война”. „ Моето почитание към българския патриарх е доста по-голямо като към нравствен лидер. Не считам, че от това би трябвало да се прави политика”, сподели вицепрезидентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР