Няма воля да бъде сформирано мнозинство, посочи социологът доц. Антоний

...
Няма воля да бъде сформирано мнозинство, посочи социологът доц. Антоний
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: ИТН вероятно разчита, че при нов вот ще изтегли избирателите на Изправи се БГ! Ние идваме!

" Няма воля да бъде образувано болшинство ", уточни социологът доцент Антоний Гълъбов в студиото на " Денят ON AIR ".

" Основният въпрос на тези, които се занимават с политика, е обвързван с властта. Сякаш никой не я желае, никой не е подготвен за нея или най-малко в хода на представянето си. Видяхме някои гафове в цялата тази процедура. Въпросът за властта е доста значим, както и осъзнаването дали имаш политическа, самостоятелна, фамилна или някакъв различен тип просвета. Лидерството - недостиг ", разяснява политологът проф. Росен Стоянов.

" Виждаме един тип политическа просвета, при която задачата е да се твърди, че страната е неприятна, че властта е неприятна, че политиците са еди какви си. Това е политически провинциализъм ", уточни доцент Гълъбов. И добави, че новият детайл сега е в това, че виждаме целеустремено изпитание да бъде разрушена съществуващата система на политическото посланичество, което в действителност била задачата на Има Такъв Народ.

Според него има изпитание да не бъдат спазвани никакви парламентарни правила. А повода - гласоподавателите, които поддържат тази партия, ще бъдат удовлетворени от сходно държание.

" Има Такъв Народ опитва след постоянните избори - върна мандата и получи 100 000 гласа повече. Това значи, че най-вероятно разчитат, че на последващи избори ще съумеят да привлекат коренно настроени хора, които да ги поддържат. Може би и че ще изтеглят гласоподаватели на " Изправи се БГ! Ние идваме! " към себе си и тази групировка няма да бъде в идващия парламент. Тук става дума за дълготраен сюжет ", безапелационен е доцент Гълъбов.

А по отношение на това дали парламентаризмът е нарушен и отиваме към президентска република, проф. Стоянов сподели, че има възползване от всички благоприятни условия, които дава " моментният безпорядък ".

" Ясно е, че когато тръгнеш към властта, претендираш за нещо, разказваш за себе си. Основният роман на Има Такъв Народ бе да върне назад властта на хората. Да не забравяме числата - единствено 10% от всички, имащи право на глас, гласоподаваха за Има Такъв Народ. 60% въобще отхвърлиха да вземат участие в този либерален развой ", уточни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Стоянов сега сме очевидци на много неподготвени претенденти за обществена популярност, които показват липса на политическа подготвеност.

" Няма време за издигане на мощна кандидатура, за осъществяване на мощна акция, с цел да се стимулират хората и да създадат един не толкоз прочувствен избор ", добави той.

" Зрителите виждат, че зад това кухо дървено говорене не стои никакво схващане за ръководство. Ние чуваме едни безкрайни чувания на министри. Само за три седмици се появи една купчина клишета. Кухото повторение демонстрира, че ти не водиш преговорен развой, че не постигаш единодушие, че нямаш желание да управляваш ", сподели доцент Гълъбов и посочи, че на политиците не им пука за рецесията.

А за опцията третият мандат да бъде образуван, той посочи, че шансът това да се случи е даже по-малък от този при 45-ото Народно заседание.

" Започвам да се запитвам дали не е по-добре да не се осъществя третият мандат. Няма стратегия. Тези хора отхвърлят да дефинират стратегиите на българското общество. Актуализацията на бюджета не е приоритет, с изключение на в визиите на Радев. Той се притеснява от това, че би трябвало да носи отговорност за рецесията. Предстоят най-мажоритарните избори ", разяснява още социологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР