Няма вид спорт, няма вид концерт, който да не може

...
Няма вид спорт, няма вид концерт, който да не може
Коментари Харесай

Бургас ликува! Вижте грандиозното откриване на зала „Арена Бургас“

Няма тип спорт, няма тип концерт, който да не може да се организира в тази зала, разгласи кметът Димитър Николов, приветстван от 5000-те посетители на формалната гала

5000 души станаха свидетели от първо лице на формалното разкриване на най-голямата спортна зала в България – „ Арена Бургас “. Специален посетител на историческото събитие, което стартира малко след 18 часа тази вечер, бе президентът на Република България ген. Румен Радев, който дружно с министъра на младежта и спорта Весела Лечева, министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, регионалния шеф на Област Бургас проф. Мария Нейкова придружиха кмета Димитър Николов на сцената в огромната зала на „ Арена Бургас “, където четиримата насочиха своите поздравления към бургазлии и към всички същински фенове на спорта у нас.

„ В историята на всеки един огромен град такава зала се построява за интервал 50-100 години. Щастливи сме, че сме съвременници на такова събитие. Няма тип спорт, няма тип концерт, който да не може да се организира в тази зала. Предизвикателство е за промоутърите и уредниците да организират събитията тук. Пожелавам им триумф, тъй като точно зала от подобен вид може да докара повече туризъм и да подкрепи на бизнеса в Бургас “, сподели при откриването кметът Димитър Николов. Той благодари на всички, които през годините помогнаха за построяването на „ Арена Бургас “ – държавното управление на Бойко Борисов, което въобще започва проекта; служебното държавно управление, което настоя да се довърши залата.

Областният шеф проф. Мария Нейкова разгласи, че този ден е знаков за модерната история на Бургас и България. „ Убедена съм, че градът ще се трансформира в център на спорта за страната. Днешното събитие е чакано дълго. Пътуването до днешния ден беше мъчно – тичане с трудности, щафетно тичане с почивки, един дълъг спринт, само че и един сполучлив край. Горда съм, че страната в лицето на служебното държавно управление оказа помощ тази зала през днешния ден да съществува “, сподели проф. Нейкова. 

Секунди по-късно служебният министър на районното развиване и благоустройството връчи на министъра на младежта и спорта разрешението за използването на „ Арена Бургас “, с което публично залата бе официално оповестена за функционираща. 

„ Любовта към спорта ни даде мощ да обединим старания, с цел да открием през днешния ден това спортно оборудване и да дадем опция на бъдещите първенци на България – сигурна съм, че може да имаме нов Александър Везенков, който през вчерашния ден бе разгласен за баскетболист №1 на Европа. Желая триумф на това спортно оборудване и благодаря на президента Румен Радев, че отдели време за откриването през днешния ден “, сподели пред близо 5000-те в залата министър Весела Лечева. След нея пред бургазлии приказва президентът Румен Радев.

Той бе безапелационен – построяването на съвременна спортна инфраструктура е от основно значение за развиването ни като нация, за възстановяване на здравето на хората и за духовното и физическо развиване на младите.

„ Бургас като най-модерно развиващият се град в България заслужава и от дълго време чака тази постройка. Тя е реалност с помощта на няколко държавни управления. Но най-много с помощта на Община Бургас и кмета Димитър Николов, който през днешния ден чества своя 56-и рожден ден. Той сподели, че там, където има визия за развиване, упоритост и иновативност, нещата се случват. Тази зала дава опция за популяризирането на района, икономическото развиване и привличането на нови вложения. Това е голям триумф за бъдещето на Бургас “, съобщи президентът ген. Румен Радев. 

Събитието през днешния ден завърши с едно ново начало за спорта в Бургас. Баскетболният „ Черноморец-Бургас “ бе първият тим, който излезе на новия терен в „ Арената “. Тимът, който е един от най-успешните в страната, се изправи лице в лице с „ Рилски спортист-Самоков “ в среща, която ще реши, кои ще премине към финалите на Националната баскетболна лига.

Очаквайте след малко повече в нашата изложба!
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР