Няма спор, че най-добри са пресните плодове и зеленчуци. Това

...
Няма спор, че най-добри са пресните плодове и зеленчуци. Това
Коментари Харесай

Берем плодове и зеленчуци в супермаркетите! Бъдещето е тук

Няма спор, че най-хубави са пресните плодове и зеленчуци. Това прави концепцията да си ги берем непосредствено в супермаркета повече от гениална.

Базираният в Берлин стартъп Infarm се е захванал с нелеката задача да разположи така наречен отвесни ферми в огромните магазини и супермаркети. В тях всеки клиент самичък ще може да откъсне плода или зеленчука, който желае да закупи.

Идеята за отвесните ферми въобще не е нова. Infarm обаче я доразвива до едно ново равнище. Идеята включва потреблението на модулни сегменти. Така се употребява доста по-малко място. Така тази платформа може да се употребява във всеки мол, хранителен магазин, та даже и ресторант.

Не звучи зле – харесвате си плод, откъсвате го и го слагате в пазарската си кошница. Първите, които ще се възползват от концепцията на Infarm, са германците. Те към този момент разполагат отвесна плантация в един от най-големите супермаркети в Берлин.

 Вертикални ферми

Идеята на компанията е с отминалост три години, в които би трябвало да популяризира отвесните ферми и в други страни. Те са прелестен образец за здравословен живот е градска среда. Той ще разреши на жителите да се допрян елементарно до пресни и преди малко откъснати артикули.

Всеки плод се следи от датчици. Те обезпечават на продукцията непрекъснато напояване и поддържане. Умната система демонстрира на клиентите местата, в които реколтата е подготвена и е време да бъде обрана. Това предотвратява загубите и издига производството на аграрни храни в градска среда на едно ново равнище.

 Вертикално развъждане на зеленчуц

Разликата от всеобщото произвеждане е, че не се употребяват по този начин нездравословните за здравето ни пестицити. Здравословни, пресни и вкусни - бъдещето в извършването на покупки е на прага ни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР