Няма скоро да разберем името на този, който е насочил

...
Няма скоро да разберем името на този, който е насочил
Коментари Харесай

Двойни агенти са насочили руския удар срещу Залужни

Няма скоро да разберем името на този, който е насочил удара, попаднал в украинския командващ

Ситуацията с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни, който преди време даже се очакваше да замести Зеленски, наподобява се обяснява. Киев дълго време криеше същинското му положение, само че на 24 май стана известно, че откакто е бил ранен, Залужни е претърпял трепанация на черепа и в този момент надали е евентуално да може да ръководи украинската войска.

Въпреки това интригата към " улучения " Залужни си остава. Основните въпроси са: по какъв начин беше проведен „ ударът по щаба “, вследствие на който главнокомандващият /а с него и други висши военни/ станаха недееспособни и кой би следвало да бъде награден?

" МК " попита някогашния началник на Федералната работа за аерокосмическо търсене и избавяне генерал-майорът от Военновъздушни сили Владимир Попов.

- Възможно ли е ударът върху обекта, където е ранен Залужни, да не е инцидентен? Да кажем, че разузнаването е сработило и е разкрило обекта, който е бил нужен. Например, както беше едно време, когато унищожиха Джохар Дудаев, насочвайки нашата ракета към сигнала на неговия телефон.

- Това може да се преглежда единствено в качеството на една от версиите. Понякога, несъмнено, има и случайности, произшествия. Въпреки че във всяка случайност постоянно има детайл на причинност. Когато унищожаваха Дудаев, там имаше специфични датчици, които чакаха дълго време, с цел да задействат, когато потрябва, ракетата по телефонния сигнал. Разузнаването проработи.

- Може ли и разузнаването да е сработило в този случай и да са поразявали обекта с прицелен огън?

- Трудно да се каже. Възможно е измежду обкръжението му да има хора, които са работили " на два фронта " и да са били двойни сътрудници. Ето и резултата. В края на краищата към този момент имахме подобен случай в самото начало на спецоперацията, когато преди към година, напролет, нанесохме ракетно-бомбени удари, знаейки, че на съответно място ще се организира огромно оперативно заседание.

Тогава незабавно бяха „ покрити “ към осем полковници, някой и различен военачалник, даже един от западните съветници беше ранен. В този случай знаеха сигурно, че всички ще се съберат на едно място и надлежно действаха прицелно.

Там, където беше ранен Залужни, споделят, също се е провеждало някакво огромно оперативно заседание.

- Възможно ли е да се е знаело авансово?

- Много е допустимо да се окаже по този начин. Разузнаването в действителност също работи.

- Значи, както за унищожаването на Дудаев, когато главнокомандващият на Военновъздушни сили получи званието Герой на Русия, в този момент може ли някой да получи премия за ликвидирането на Залужни?

„ При всички случаи, няма да разберем това задоволително скоро. Този път несъмнено ще замълчат за това, с цел да не разкрият някой от нашите, който може да участва в обкръжението му. Иначе е задоволително елементарно да се пресметна. Следователно ще научим истината за всичко постфактум и не скоро, в случай че въобще я научим в миналото.

- Но кардинално, по ваше мнение, може ли да се обмисли такава версия? В края на краищата Залужни изначално беше интензивно рекламиран от американците и би ни бил доста несгоден на мястото на Зеленски, който от ден на ден се възприема като смешник.

- Ами да, лансираха го доста, пиариха го. Както се споделя, те го гласяха вместо Зеленски. Затова, споделят, той си е разрешавал да си „ обяснява връзките “ със Зеленски, от време на време напряко. Всички в Украйна към този момент знаят за това.

- Ето за какво Зеленски след травмата на Залужни се втурна толкоз бързо на турне в Европа, а по-късно и в Япония. Изглежда, че се е уплашил за себе си. Дори не помни за своя „ контранаступ “.

- Да, чак до Япония се добра...

- И това е вместо да поеме контрола над войските, в отсъствието на Залужни.

— Въпреки че последния път, когато си намерения, че е в заплаха, не стигна толкоз надалеч. Скри се някъде по-близо. В бункер, някъде към Лвов или в Полша.

- Знаете ли кой от украинските генерали може да заеме мястото на Залужни, до момента в който той не може да командва войските? Мнозина загатват името на главнокомандващия на сухопътните сили Сирски.

- Не, мъчно е да се приказва за това. Сега аз персонално не познавам никого в командването на украинските войски. А до неотдавна даже имах сътрудници там от образованието в Академията на Генералния щаб. Навремето я завършихме тук в Москва дружно. Иначе заместник-началникът на украинския общоприет щаб беше мой съвипускник, началникът на една от украинските военни академии. Едно време сме учили дружно. Тогава им предложиха да отидат в Украйна - такова време имаше тогава. Това се смяташе за обикновено.

Тогава доста наши ученици на Академията на Генералния щаб отпътуваха да служат в Украйна. Вероятно 12 души. Но този контингент към този момент си е отпътувал на пенсия. Е може би стоят някои от тях на позициите на някакви съветници, само че към този момент не командват непосредствено.

По-младите в управлението – те всичките към този момент са креатури на НАТО.

- И въпреки всичко, по какъв начин мислите, дали ударът върху обекта, където се намираше Залужни, беше инцидентен или е била сложена категорично задачата да се унищожи?

- Всички, както се споделя, под Бога вървим. Той, несъмнено, просто не можеше да пресметна и допусна такава среща с нашите ракети. В последна сметка, в случай че проучваме почтено, даже когато нанасяхме удари по редица обекти в Киев, в никакъв случай не сме нанасяли удари по администрацията на президента. Тоест, ние не сме възнамерявали специфична интервенция за заличаване на украинското управление.

- И за какво?

- Сложно и скъпо е да се възнамеряват такива интервенции, тъй че резултативността им да бъде обезпечена. Такава интервенция би трябвало да се приготвя няколко месеца. И, несъмнено, имаме потребност от хора, които могат да предадат в точния момент надеждна информация. И безусловно по часовник: кой, в кой миг къде се намира. Всичко е доста мъчно. Тук е мъчно да свържеш двата края. Трудно, само че допустимо.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР