Израелският премиер Бенямин Нетаняху втвърди отказа си да се поддаде

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху втвърди отказа си да се поддаде
Коментари Харесай

Ако войната в Газа спре сега, това ще остави Хамас на власт в анклава

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху втвърди отхвърли си да се поддаде на настояванията на " Хамас " за слагане на завършек на войната в Газа в подмяна на освобождението на заложниците, като сподели през днешния ден, че сходно нещо ще остави ислямистката формация на власт в анклава, което ще съставлява опасност за Израел, съобщи Ройтерс.

Нетаняху съобщи, че Израел показва подготвеност за пауза в боевете в Газа за да се обезпечи освобождението на заложниците, които към момента остават в плен на " Хамас ", чийто брой съгласно данни на израелските управляващи е повече от 130 души.

" Докато Израел показва сходна подготвеност, " Хамас " остава непреклонен в крайните си претенции, първото от които е изтеглянето на всички наши войски от линията Газа, завършек на войната и оставяне на " Хамас " на власт ", сподели израелският министър председател и добави: " Израел не може да одобри това. "

" В противоположен случай " Хамас " ще може да извърши обещанието си да прави още веднъж и още веднъж своите всеобщи убийства, изнасилвания и отвличания ", аргументира се Нетаняху.

В Кайро водачите на " Хамас " водят към този момент втори ден договаряния за преустановяване на огъня с посредничеството на египетски и катарски представители, само че без осезателен прогрес, а групировката продължава да упорства за прекъсване на войната в Газа за реализиране на съглашение, споделиха палестински представители.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР