Вуказ от 17 април 2024 г., подписан от руския губернатор

...
Вуказ от 17 април 2024 г., подписан от руския губернатор
Коментари Харесай

Русия започва да мобилизира украинци

Вуказ от 17 април 2024 година, подписан от съветския губернатор на Запорожка област, написа, че Русия приготвя нужната инфраструктура и ограничения за наборна военна работа в окупираните региони на Запорожка област.

Това ще бъде първата наборна военна работа в тази окупирана територия след противозаконното ѝ анексиране от Русия през септември 2022 година, оповестява английското военно разузнаване в X.

Вероятно Москва вижда тази мярка като метод за облекчаване на потребностите на съветските въоръжени сили от спомагателен личен състав в поддръжка на военните им старания в Украйна.

Ефектът от указа наподобява ще бъде стеснен, като се има поради, че е забележителен част от популацията на Запорожка област я е напуснало.

Например в Мелитопол, най-големия град в частта под съветски надзор, са останали единствено 40% от предвоенното население, а половината от тях се дефинират като етнически руснаци.

Този декрет също е част от по-широка акция на съветските управляващи в окупираните територии да принудят популацията да одобри ръководството на Москва.

Кремъл продължава да преследва безмилостно политика на русификация в окупираните територии на Украйна, счита английското военно разузнаване.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 05 May 2024.

Find out more about Defence Intelligence's use of language:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР