Няма шофьор, който да не иска да поддържа чиста и

...
Няма шофьор, който да не иска да поддържа чиста и
Коментари Харесай

Три много полезни за колата шофьорски трика

Няма водач, който да не желае да поддържа чиста и в редовност колата си, както и да я обслужва по-лесно, написа auto.blitz.bg.

Естествено в дългогодишната си процедура опитните водачи са измислили, ползвали и усъвършенствали всевъзможни хитринки и трикове в тази тенденция.

Днес ще ви представим три от тях:

1. Как да налеем масло в мотора без фуния



Ако сте решили да долеете масло, а нямате на разположение фуния, може да вземете дълга отверка и да оставите маслото да се стича по металната ѝ част. Може да сте сигурни, че по този начин ще налеете масло в мотора без да го разплискате.

2. Удължаваме живота на акумулатора



Понякога автомобилът стои паркиран без придвижване по няколко дни или даже седмици. В такива обстановки е по-добре да отсъединим една от клемите от акумулатора, което ще помогне да се резервира зареден в дълготрайна вероятност - по този начин се удължава живота му.

3. Сух лед и хлътналост



На каросерията има няколко места, където металът е пределно тъничък. Това са вратите, покрива и калниците. Ако на някой от тези сектори се е появила хлътналост, то тя може да бъде отстранена благодарение на парче лед. Вземетe леда, завийте го във фолио и натъркайте вдлъбнатината. Заради разликата в температурата металът ще се " обтегне " и вдлъбнатината ще бъде загладена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР