Няма сериозно напрежение на границата с Турция, а акцията там

...
Няма сериозно напрежение на границата с Турция, а акцията там
Коментари Харесай

Янев и Рашков разясниха за ситуацията по границата с Турция

Няма съществено напрежение на границата с Турция, а акцията там е рутинна. Това обявиха министър председателят Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков, представени от

Премиерът дефинира обстановката на българо-турската граница като естествена. И добави, че от дни там се организира профилирана интервенция.

"В тази връзка евентуално много изпитват стеснение, закъснение. Това може да докара до някакъв тип обвинявания, че се прави преднамерено. Не мисля, че това е казусът. Нека да изчакаме развиването. Смятам, че нещата са спокойни към този момент ", изясни Янев.

Изявлението идва на фона на дипломатическото напрежение сред България и Турция, което беше провокирано от думите на вътрешния министър Бойко Рашков. Той упрекна Турция в интервенция на първия тур на изборите у нас.

Вътрешният министър изясни, че няма напрежение с прекосяването на българо-турската граница. А акциите на полицията на граничните пунктове с южната ни съседка през седмицата се били свързани с избрана оперативна информация.

"Дали са пътували за избори или за други цели, несъмнено, ние би трябвало да проверим. Очевидно има избрана цел, която се съпътства и с една противозаконна контрабанда, която ние няма да разгадаем. Преминават и лица, ангажирани с избрана терористична активност ", изясни Рашков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР