Няма сериозни нарушения на противоепидемични мерки в столичните заведения, показва

...
Няма сериозни нарушения на противоепидемични мерки в столичните заведения, показва
Коментари Харесай

Няма сериозни нарушения на санитарните мерки в София

Няма съществени нарушавания на противоепидемични ограничения в столичните заведения, демонстрира последната инспекция на РЗИ,полиция и на инспектората в София. В същото време екипите на Министерство на вътрешните работи и общината не престават с инспекциите в градския превоз за носенето на маски.

Общо шест са нощните заведения, които са тествани от полицията, РЗИ и екипите на Столична община за миналата нощ. Повечето от тях са в Студентски град. За момента няма установени съществени нарушавания на дистанцията сред хората или неналичието на маски при влизане вътре.

Проверките са факт единствено ден, откакто здравният министър Костадин Ангелов издаде заповед, в която се указва дистанцията сред хората в заведенията. Освен за това, при акцията е тествано и дали е разполагаем дезинфектант в нощните заведения. За неспазване на ограниченията санкцията за физически лица е до 300 лв., а за юридически - до 3000.

Продължават и инспекциите на полиция, РЗИ и Столична община по комерсиалните обекти и центрове в София. Екипи на полицията и общината ревизират и носенето на маски в градския превоз. На нарушителите се сформират или актове, или предупредителни протоколи. Ако проверяващите заловен човек с маска, която не е сложена вярно, го предизвестяват. Актове се постановат при цялостна липса на защитни средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР