Няма съмнение, че яйцата са полезни за здравето на организма.

...
Няма съмнение, че яйцата са полезни за здравето на организма.
Коментари Харесай

Не повече от две яйца на ден за здраве

Няма подозрение, че яйцата са потребни за здравето на организма. Наричат ги суперхрана и това не е инцидентно. Те са зародиш за нов организъм и по тази причина съдържат всички хранителни субстанции. Все отново експертите по хранене поучават да не се прекалява с потреблението на яйца. Какви са причините за този съвет?

Яйцата са посочени за нездравословни в непремерени количества, тъй като в жълтъците има доста холестерол. Точното му количество в едно яйце е 185 мг, а това е малко повече от половината целесъобразна дневна доза. На процедура това значи, че дневно не трябва да се употребяват повече от две яйца. Какви са доводите?

Смята се, че холестеролът ще се увеличи доста и това ще докара до проблеми със сърцето. Посочените здравословни проблеми, които могат да зародят, са исхемична болест на сърцето, инсулт, сърдечна непълнота. Те водят пък до преждевременна гибел.

Приемът на холестерол с храните и равнищата му в кръвта

Човешкият организъм самичък създава холестерола, който му е нужен като конструктивен детайл на тъканите и за производството на хормони. Черният дроб на индивида създава нужния холестерол, в случай че той не се получава посредством храната извън. Какво се случва в организма при потреблението на яйца?

 потреблението на 2 яйца на ден е потребна

За да се отговори на този въпрос е изработен опит с хора, които ядат яйца всеки ден и такива, които ги заместват с други храни.

Изводите от опита демонстрират, че и при двете групи положителният холестерол се е повишил, а неприятният не е отбелязал смяна.

Изводът е, че дневната консумация на яйца зависи от самостоятелните особености на организма. Безопасните количества са 2-3 яйца дневно за здрави хора, които обичат яйца и извличат и изгоди от потреблението им.

Ползите от потреблението на яйца

- Яйцата и яйчните артикули са носители на омега-3 мастни киселини, които обезвреждат нездравословните мазнини в кръвта;

- Яйцата съдържат лутеин, който се грижи за очното здраве;

- Те са качествени протеинови бомби, които построяват мускулната маса и укрепват костите;

- Засищащото деяние на тези артикули ги прави подобаващи за включване в диети за битка с непотребните килограми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР