„Няма съмнение, че ще платим висока цена, нито че ни

...
„Няма съмнение, че ще платим висока цена, нито че ни
Коментари Харесай

Явор Божанков за санкциите към Русия: Ако работеха, нямаше да има война

„ Няма подозрение, че ще платим висока цена, нито че ни чакат сложни времена, тъй като и Русия, и Украйна са значим сътрудник във връзка с редица първични материали - като стартираме от енергетиката, газта, нуклеарното гориво, туризма минем през жито слънчоглед желязна руда “, означи в предаването „ Тази неделя “ по Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

„ Няма спор, че освен България, само че и целият свят ще пострадат от войната в Украйна. България ще бъде по-засегната, тъй като тя е доста по-тясно обвързвана и в годините обратно не е диверсифицирала енергоизточниците си. Отделно филантропичната рецесия ще ни засегне също, а нашата обществена система е нежна “, уточни Божанков.

Според него държавно управление сега работи за застраховане на сигурност на енергийните доставки, за различни източници на сила, за обезпечаване на държавния запас, който се попълня извънредно интензивно. „ Оказва се, в годините обратно всички тези системи са били занемарени на ръба на оцеляването и сега ние просто би трябвало да ги изправим, а някои ги сътворяваме още веднъж “, сподели Божанков.

Той акцентира, че позицията на Българска социалистическа партия във връзка с глобите към Русия е по-балансирана, по-различна, от тази на други политически сили.

„ Ако глобите работеха и бяха ефикасен инструмент, нямаше да стигнем до война. Близо десетилетие се постановат наказания. Трябва да мислим по какъв начин всяка една глоба би се отразила на България “, счита той.

„ Преди да излезем с копието и да обявим война на Съединени американски щати, на Русия или на целия свят, би трябвало първо да помислим какви ще са следствията за нашата стопанска система, нашата авиация и за нашата обществена система “, прикани Божанков.

По думите му един от рисковете сега у нас е поляризацията на обществото и крайното опълчване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР