Няма риск за доставките на петрол, не трябва да се

...
Няма риск за доставките на петрол, не трябва да се
Коментари Харесай

Правителството гарантира - няма риск за доставките на петрол

Няма риск за доставките на нефт, не би трябвало да се провокира суматоха. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на присъединяване си в днешния парламентарен блиц надзор.

Петков отговори на въпрос от народния представител от „ ИТН “ Виктория Василева, която изиска от него информация за това от кое място би могла страната ни да получи различни доставки на гориво, в случай че Русия реши да приключи доставките, съобщи Дарик.

„ Проведохме доста срещи с компанията „ Лукойл “, в това число и през вчерашния ден, с цел да сме сигурни, че те имат различна доставка на недопечен нефт, който не е съветски. Едновременно с това те подсигуряват до този миг, че имат и „ проект Б “, в случай че се спре подаването на съветски нефт. До този миг танкерите се разтоварват, няма нарушени доставки . Засега нещата наподобяват под надзор и ние сме в ежедневна връзка това да продължи по този начин “, увери Кирил Петков.

Той уточни, че министърът на енергетиката договаря и доставката на разнообразни количества газ през Гърция , с цел да се подсигурява енергийната сигурност на страната ни.

„ Ако се наложи, следим и опцията за ограничение и дерогация за експорта на електричество при екстремални обстановки “ , сподели още министър председателят от парламентарната естрада.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР