Няма разделение в Продължаваме промяната, заяви д-р Васил Пандов в

...
Няма разделение в Продължаваме промяната, заяви д-р Васил Пандов в
Коментари Харесай

Д-р Васил Пандов: Коалиция с ГЕРБ е невъзможна

" Няма разделяне в " Продължаваме промяната ", съобщи доктор Васил Пандов в " Седмицата " на Дарик радио.

Според него все още е невъзможна и коалиция с ГЕРБ. По думите му " Продължаваме промяната " не поддържа мнението, че нов бюджет е невероятно да се одобри. Той предвижда до какви краткосрочни резултати може да се стигне в политически проект.

Костадин Ангелов от Политическа партия ГЕРБ съобщи пред Дарик:

" Ние направихме доста взаимни отстъпки, с цел да създадем държавно управление и това държавно управление да стартира да взема решение поблемите на хората. " Продължаваме промяната " се държат като ядосано дете на площадката пред блока. Те останаха под 121 депутати, което значи, че Политическа партия не желаят да има провителство, а желаят да отидем на избори. Това е един неприятен спектакъл, който хората ще схванат. Ние би трябвало да осъществим волята на хората, а тя е да има държавно управление. Изборислед избори водят до една политическа неустойчивост. Коментират се проблеми със Запорожката адрена централа, недай си Боже да стане нещо, без работещ парламент, националната сигурност на България е сложена на карта. "

Преди броени дни, Асен Василев от Политическа партия съобщи, чеБСП не са евентуален техен сътрудник. Според него, те не са подобен сътрудник след гласуването за хартиената бюлетина на този стадий.

" Политическа партия съществено се отнасяме към втория мандат, ще предложим кабинет и стратегия, само че няма да търсим поддръжка от ГЕРБ, сподели Василев пред Българска национална телевизия. Да, от Българска социалистическа партия търсят поддръжка и я откриха поддръжката по тези 16 наши политики. За кабинет за момента в случай че Българска социалистическа партия държат за хартиената бюлетина няма да се случат диалози за кабинет. Това не е ултиматум, те го знаят това през цялото време, разясни Василев. Ние от Политическа партия сме предвидими, като кажем нещо, го следваме ", добави той.

" 2016 година дефицитът е с 3,2 милиарда, всяка година дефицитът е по-малък в сравнение с е плануван, това е поради консервативното обмисляне, което се опитахме да преборим ", съобщи Василев.

" Направихме повторно актуализация на бюджета без болшинство, тези две актуализации доведоха до бюджетен недостиг, който в този момент се обрисува да е 3,4 % с коронавирус ограниченията, което значи доста под 3% без коронавирус ограниченията. Всички черни сюжети не се осъществят ", сподели още Василев.

Попитан дали ще желаят оставката на Росен Христов, Василев сподели: Не се тормозим, дано той да даде всички показания и документи, имаме вяра, че системата ще си свърши работата.

Депутатите обсъдихав коридорите на Народно заседание мандатите за сформиране на кабинет и възможната поддръжка към тях.

След като в четвъртък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че първият мандат най-вероятно ще е несполучлив и насочи взор към възможен кабинет с третия, парламентарно показаните партии още един път изложиха кой биха и кой не биха подкрепили за постоянно държавно управление.

От „ Продължаваме промната ” разясниха, че приоритет номер едно е всички партии да изискат служебният кабинет да внесе нов бюджет за 2023 година За мандатите, Кирил Петков посочи, че остават безапелационни в позицията си – без поддръжка за ГЕРБ-СДС, като при този вид от „ Продължаваме промяната ” ще бъдат градивна съпротива.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР