Няма промяна в снимките на продукцията Игри на волята. Това

...
Няма промяна в снимките на продукцията Игри на волята. Това
Коментари Харесай

Обявената от природозащитници победа за плажа "Листи" се оказа временен успех

Няма смяна в фотосите на продукцията " Игри на волята ". Това конкретизиране направи " Нова телевизия " пред " Дневник " в отговор на публикуваната от природозащитници информация, че екипът на предаването напуща плаж " Листи ". Дивият плаж в естествен парк " Странджа " се трансформира в сцена на спор сред екоактивисти и продуцентите на шоуто, което би трябвало да стартира да се излъчва в ефир през есента.

По-рано през днешния ден политологът Евгений Дайнов описа по какъв начин се е срещнал с горски служители на реда през уикенда, които отивали към плажа, с цел да изгонят екипа на предаването. Той дефинира случилото се като победа. Оказва се обаче, че продукцията се снима на няколко места по Черноморието и всеки ден е на друго място.

Преди 10 дни във фейсбук групата " Да спасим Корал " беше публикувано видео, на което се виждаше по какъв начин до плаж " Листи " е прокаран път в гората до него, което съгласно природозащитниците е нелегално, тъй като той е част от предпазената околност Силистар. Тогава от " Нова телевизия ", която ще излъчва предаването, прецизираха, че продукцията се снима " с разрешението и единодушието на всички способени институции ".

" Защитената околност Силистар е застрашена от поголовни сечи поради пробутване на нови горски пътища до плажа " Листи ", заяви Асоциацията на парковете в България в средата на предходната седмица и посочи, че към този момент е подала сигнал до окръжната прокуратура в Бургас. Със сигнала до прокуратурата от асоциацията са изразили сериозните си опасения, че осъществените дейности на територията на предпазената околност е допустимо да съставляват закононарушения по смисъла на Наказателния кодекс.

От " Нова телевизия " прецизират в отговори на въпроси на " Дневник ", че " Игри на волята " е продукция с динамичен график и екипите и участниците не са непрекъснато на една и съща локация.

" Предаването се снима на близо 10 местоположения по южното ни Черноморие. Няма смяна в фотосите на продукцията ", прецизират още от малкия екран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР