“Няма притеснения относно обявените обществени поръчки за покупка на подвижен

...
“Няма притеснения относно обявените обществени поръчки за покупка на подвижен
Коментари Харесай

Гвоздейков: Няма притеснения за обществените поръчки, парите по ПВУ няма да бъдат загубени

“Няма терзания по отношение на оповестените публични поръчки за покупка на преносим състав. Парите по ПВУ няма да бъдат изгубени ”. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Към момента публичната поръчка за доставка на маневрени коли е завършила, другата за двуетажните влакове бе обжалвана в Комисия за защита на конкуренцията, само че тя отхвърли настояването за прекъсване на процедурата. Към момента чакаме тя да бъде обновена. Притеснения няма, безусловно в график сме и няма заплаха от загуба на пари по ПВУ ”, сподели още министърът.

Относно Български пощи министърът на превоза разяснява, че през днешния ден е имал среща с финансови министър, на която се е одобрил проектът за преструктуриране. “Ако кажа, че няма проблем в пощите не е правилно. Проблем има и ние поставяме старания те да бъдат решавани. Трябва да бъдат измислени способи, в които да се вадят повече пари и по този начин да се вземат решение финансовите проблеми ”, разясни Гвоздейков.

Заместник-министърът на превоза Григори Григоров посочи, че проектът за преструктуриране на експертно равнище се чака да бъде прегледан до края на 2023г. “В началото на идната те го показват на еврокомисарите, само че няма очакване това да отнеме повече от 3-4 месеци. В тази връзка сме поискали удължение на заема от 50 млн. до юли месец, подхващаме и други ограничения за рефинансиране ”, разяснява заместник-министърът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР