Няма причинно-следствена връзка между побоя над 11-годишното дете и смъртта

...
Няма причинно-следствена връзка между побоя над 11-годишното дете и смъртта
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма връзка между побоя и смъртта на 11-годишното дете във Варненско

Няма причинно-следствена връзка сред побоя над 11-годишното дете и гибелта му три дни по-късно, сподели пред медиите през днешния ден във Варна районният прокурор Невена Илиева.

Тя уточни, че на 24 октомври е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета на 11-годишно дете. То се е прибрало у дома с контузия на ръката, след което е отведено за обзор в болнично заведение. Там е открито, че детето има фрактура на китката и то е оставено в здравното заведение за интервенция.

Направен е оглед на местопроизшествието още на 24 октомври, разпитани са всички деца, участвали на мястото, а мотивът за причиняване на телесната щета е сдърпване сред две деца – едното на осем години е ударено от дете на 11 години, изясни Илиева. Бащата на по-малкото дете се е саморазправил с по-голямото, като случаят е станал в центъра на село Червенци, община Вълчи дол.

Районният прокурор посочи, че на 27 октомври от болничното заведение е обявено, че 11-годишното дете е умряло. Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта.

Илиева изясни, че движимостите лица са обяснили, че при умрялото дете има съществуване на болестни промени в организма, които водят до понижен имунитет и увеличени лимфни възли по тялото му, само че не свързани с упражненото принуждение на 24 октомври. Официалното умозаключение ще се забави малко, защото са взети хистологични проби, които подлежат на разбор, сподели още прокурор Илиева.

Срещу бащата има следствие и той е притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета на малолетно дете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР