Няма предоставени данни дали български граждани с руски паспорти са

...
Няма предоставени данни дали български граждани с руски паспорти са
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Българската армия е в постоянна бойна готовност

Няма предоставени данни дали български жители с съветски паспорти са мобилизирани в Русия за войната в Украйна. Това е по-скоро въпрос към Министерството на външните работи (МВнР). Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов.

Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) може да се свика с работещо Народно заседание или с искане на Министерския съвет. Мобилизацията не става от през днешния ден за на следващия ден - това е дълъг и нескончаем развой. Не е просто да облечеш един граждански жител в униформа и да му дадеш оръжие, има подготовка за формирования и чак тогава да бъде на бойното поле, уточни още военният министър.

На въпрос дали страната ни ще поддържа нови наказания на Европейски Съюз против Русия, той отговори, че страната ни постоянно е следвала единната европейска позиция и в този случай нови наказания ще бъдат подкрепени.

Заплаха от замесване на страната ни във войната към този момент няма, добави още Стоянов.

„ Българската войска е в непрекъсната бойна подготвеност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната “. Това разяснява министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти през днешния ден по отношение на оповестената частична готовност в Русия.

Министър Стоянов посочи, че мобилизацията от съветска страна носи риск за националната сигурност, само че акцентира, че опасност от директно замесване на България в спора към този момент няма.

„ Както знаете, армията с изключение на да извършва всекидневната си активност , е и на границата. Тя е в Каравелово. Бяхме и на пожарите. Армията е там, където би трябвало да бъде “, съобщи министър Стоянов.

По отношение на обстановката на границата министърът на защитата разяснява още, че през последните дни няма усилване на натиска. „ Това се получава, освен с помощта на засиленото наличие на Българската войска. Разбира се и Гранична полиция е там, с тях работим взаимно по границата. Трябва да отбележим и усиленото наличие на турската жандармерия, която оказва помощ за понижаване на натиска по нашата граница. Благодарение на тяхното подпомагане натискът сега не е чак толкоз огромен “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР