Няма пречки за оформянето на срочните и годишните оценки на

...
Няма пречки за оформянето на срочните и годишните оценки на
Коментари Харесай

И при онлайн край на учебната година няма пречки за оформяне на оценките

Няма спънки за оформянето на срочните и годишните оценки на учениците, в случай че образователната година завърши онлайн. Това увериха пред БНР шефове на учебни заведения в София.

Становището им е по отношение на изявление на министъра на образованието Красимир Вълчев, в което той позволява сходен сюжет.

Надежда Николчева от управата на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на 31-во учебно заведение " Иван Вазов " в София изясни, че при вероятно удължение на изключителното състояние проблем би настъпил по-скоро с издаването на свидетелствата за приключен 1-ви, 4-ти, 7-и, 10-и и 12-и клас.

Според нея, в случай че учениците не се върнат в клас до края на образователната година, евентуално документите ще би трябвало да им бъдат изпращани по пощата.

Николчева не чака проблем с провеждането на изпитите след 7-и и 12-и клас. Според нея те могат да се проведат и през август, ако университетите отсрочат кандидатстудентските си акции.

Директорът на 73-то учебно заведение в София Иван Петков също изрази мнение, че изпитите след 7-и и 12-и клас може да се проведат през август, без това да е в ущърб на учениците.

" Ще има матура. А към този момент по кое време ще бъдат извършени, въпреки всичко животът и здравето на цялото население е по-важно от съответната дата на матурата ", акцентира той. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР