Няма политически субект, на който да бъдем опозиция. ГЕРБ не

...
Няма политически субект, на който да бъдем опозиция. ГЕРБ не
Коментари Харесай

Елена Йончева: ГЕРБ не са партия, те са групировка с главатар

Няма политически индивид, на който да бъдем съпротива. ГЕРБ не са партия, те са формация, която има един предводител, един водач. Този водач им споделя какво да вършат. Това сподели пред публицисти в Народното събрание представителят на ПГ на Българска социалистическа партия Елена Йончева, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ На процедура в Народното събрание няма ръководеща партия, има формация “, съобщи тя. „ В този смисъл ние не можем да бъдем съпротива, тъй като няма политически разговор. Няма политически конфликт, няма политически индивид от другата страна “, разяснява Елена Йончева.
Попитана по какъв начин ще разяснява, че отсъствието на Българска социалистическа партия от пленарна зала, е била една от главните тематики през днешния ден, тя уточни: „ Казахме, че няма да влезем в Народното събрание и обяснихме за какво. Това, което се случи с Изборния кодекс, на процедура е нападение против демокрацията. Нямаме желание да участваме в този цирк “. В отговор на въпрос правилно ли е, че решението да не се влиза в пленарна зала е еднолично на Корнелия Нинова, Елена Йончева разясни: „ Не е еднолично. Решението беше гласувано “.
Попитана ще влезе ли Българска социалистическа партия в зала, в случай че президентът Румен Радев наложи несъгласие на Изборния кодекс, представителят на ПГ на левицата съобщи: „ Казахме, че ще влезем, в случай че бъдат изпълнени главните ни претенции. Те са освен за нов избор на ЦИК и във възобновяване на преференциалния избор, а и за машинното гласоподаване и за вземането на решения в изборните комисии “.
Елена Йончева не влезе в пленарна зала. Тя посочи, че е в Народното събрание да си вземе пощата и да свърши някои задания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР