Няма по-лошо от това да направиш непоискано добро и дадеш

...
Няма по-лошо от това да направиш непоискано добро и дадеш
Коментари Харесай

Борисов предпочита Григорова за кмет, Нинова я призова да се разграничи

„ Няма по-лошо от това да направиш непоискано положително и дадеш непоискана поддръжка. След като нямаме общо решение за изборите в страната, дано нашите гласоподаватели да гласоподават по съвест на балотажите на кметския избор ”. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпроса зад кой от двамата претенденти за кмет на София ще застане партията му преди втория тур на локалните избори в неделя.

Борисов акцентира, че ПП-ДБ не са призовали за подкпрепа за номинирани от ГЕРБ кандидат-кметове дори в градовете, в които представители на обединението не са стигнали до балотаж.
„ По-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с държавна сигурност, както сподели Хекимян. В София 3 години се водеше целенасочена офанзива от всички против Йорданка Фандъкова и ГЕРБ. Най-добрият метод да си върнем София e като я загубим. Сега ние ще я спасим от „ спасителите ”, означи още водачът на ГЕРБ.
Според него е било естествено ГЕРБ и ПП-ДБ да се поддържат взаимно, с цел да може съвсем всички кметове в страната да са на двете политически обединения. " Това щеше да подсигурява спомагателна непоклатимост. Но те са избрали различен път. Мислят, че с изнудване и напън ще продължат ", разяснява още Борисов.

Той дефинира резултатите на ГЕРБ на локалния избор като " отлични на фона на останалите ". " Всички партии вървят надолу, даже " Възраждане “, акцентира Борисов.

Той разяснява и решението на Върховен административен съд да има машинен избор на изборите на 5 ноември като съобщи, че го приема и се надява " да не създадат нещо, което да огорчи всички ".

Той означи, че ГЕРБ са заложили на номинацията на Антон Хекимян с " концепцията да стартираме с самостоятелен претендент, с нови хрумвания, който да може да поправи и грешките ". И добави: " Той ще има функционалности в партията оттук насетне ".



Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заявява, че не желае претендентът на социалистите за кмет на София Ваня Григорова да получава поддръжка за балотажа от ГЕРБ. Това стана на конференция, в която левицата показа резултатите си след първия тур на локалните избори, отчитайки растеж в поддръжката за партията.

За втория тур на локалния избор тази неделя (5 ноември) Нинова прикани всички симпатизанти на Българска социалистическа партия да се обединят против ГЕРБ. " Ще беседваме и агитираме всички против модела ГЕРБ в локалната власт, смяната не стана на върха, само че може да стане на изборите в локалната власт ", разяснява тя.

Без да се обръща поименно към Ваня Григорова, Нинова я прикани да се разграничи от възможната поддръжка от страна на ГЕРБ и водача на партията Бойко Борисов, като акцентира, че не може да си показа претендентът на Българска социалистическа партия да бъде определен с гласовете на ГЕРБ.

По мотив постигнатото от партията на първия тур на локалните избори Нинова регистрира следното:
44 кметове на общини, определени още на първи тур 44 идни балотажа, сред които и огромни регионални центрове като София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково 267 219 гласа за листите с общински съветници на Българска социалистическа партия, което по отношение на парламентарните избори през април е нарастване с към 50 хиляди гласа повече, или към 20%.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР