Няма по-добро място от Европейския съюз, няма по-добра и демократична

...
Няма по-добро място от Европейския съюз, няма по-добра и демократична
Коментари Харесай

Премиерът: Няма по-добро място от Европейския съюз

Няма по-добро място от Европейския съюз , няма по-добра и демократична организация по тази причина и няма смъртно наказване. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос по отношение на вълната от евроскептицизъм в разгара на пандемията от ковид.

Европейският съюз е основан въз основата на свободните хора, на демокрацията, на правата и свободите. И когато такава огромна независимост е дадена, командно-административният метод доста мъчно сработва, уточни Борисов и добави, че в Европейски Съюз всеки има мнение.

Европейската комисия е основана да работи при съгласуваност в естествени условия, в този момент, внезапно тя трябваше да мине и да работи като НАТО, като щаб и може би тук трябваше да се намерения в тази посока, тъй като военизираните страни по-добре се оправят в такива моменти.

Ако имахме общо европейско опазване на здравето, щяхме да се оправим доста по-бързо. Говори ли сме за общоевропейска защита, но единствено си приказваме, разяснява още министър председателят и посочи, че до сходни решения до момента не се е стигнало, не тъй като Европейска комисия е неприятна, а тъй като всяка една държава-членка се води от своите вътрешно-политически проблеми.

Както президентът Радев споделя – едни са производители, други са продавачи, уточни Борисов. Европейска комисия и Урсула фон дер Лайен вършат максимума, само че те още един път са доказателство, че когато оставиш цели стопански системи, цели промишлености поради облагата да отидат в други континенти и не се подсигуриш за сходни обстановки, мисля, че като поука, като урок ще бъде публикуван и повече няма по този начин да ни изненада, сподели Борисов.

Нашата стопанска система е тясно обвързвана с тази на Австрия и Германия. Без да проработи производството им, няма по какъв начин да тръгнат нещата и при нас. Особено в автомобилния отрасъл, машиностроенето. Глобално би трябвало да се реши въпросът с ковид.  
 
Публикувахте от в Петък, 10 април 2020 година
България ще кандидатства за участие в Европейския банков съюз и ЕРМ2 - така наречен " Чакалня " на Еврозоната до края на април. Няма намаляване на изискванията за участие и за утвърждение, споделиха министър председателят и министърът на финансите Владислав Горанов. Това е единствен верен метод за излизане от рецесията, сподели Борисов.

За нас тази мярка е извънредно значима, с цел да си подсигуряваме финансиране, тъй като не знаем какъв брой ще продължи рецесията. Европа чудесно знае какъв брой сме дисциплинирани с най-нисък външен дълг, построили сме доверие, което да ни помогне и в този момент, сподели Борисов.

Продължаваме по авансово утвърждение проект за участие в ЕРМ2 и Европейския банков съюз. Остава единствено една стъпка, с цел да бъде изпълнен изцяло проектът, който сме набелязали за кандидатстване. Следващите седмици ще работим за последния детайл на този проект, сподели финансовият министър. Имаме уверението на нашите сътрудници, че уговорките са непроменени. Ако си вършим работата в инструкции график, ще успеем да се присъединим по едно и също време към Банковия съюз и ЕРМ2, сподели Горанов. Европейската централна банка и Европейската комисия препотвърдиха своите задължения, поети през лятото на 2018 година, когато България съобщи воля за участие в Еврозоната, акцентира той.

Последната стъпка е образуването на спомагателни финансови буфери на две банки по рекомендация на ЕЦБ. Една от банките към този момент извърши този проект. Другата банка го е изпълнила на 70% и остава още малко да се довърши рекомендацията. Така и последните мнения на ЕЦБ ще отпаднат и евентуално те ще дадат позитивно мнение за определяне на тясно съдействие във връзка с Европейския банков съюз - това е и изискването да се присъединим към Европейския банковия съюз и към ЕРМ2, уточни Горанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР