Няма основания да се променя дългосрочната политика на България. България

...
Няма основания да се променя дългосрочната политика на България. България
Коментари Харесай

Христо Иванов: България има интерес РСМ да не остава в орбитата на Москва

Няма учредения да се трансформира дълготрайната политика на България. България има личен интерес Северна Македония да не остава дълго отвън Европейски Съюз, което значи в орбитата на Белград и Москва.

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание във връзка циркулиращите изказвания, че министър председателят Кирил Петков е заречен бърз банкет на Северна Македония в Европейски Съюз пред западните ни сътрудници. Христо Иванов не вижда учредения Демократична България да премисли позицията си, която поддържа общия консенсус, заложен в рамковата позиция на Народно събрание и доказана на КСНС.

Миналата седмица по време на закрито съвещание външният министър Теодора Генчовска съобщи, че Министерство на външните работи и външнополитическият екип на премиера Кирил Петков имат съществени разлики по тематиката Северна Македония, които се разграничават на база на националната позиция, която външно министерство прецизно съблюдава.

Генчовска твърди, че държавното управление има упоритости да стартира разисквания за влизането на Северна Македония в Европейски Съюз до края на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Смятаме, че би трябвало да се продължи да се работи интензивно, да има разговор разговорът и несъмнено, двете страни да внимаваме доста. Има доста исторически наслагвания и елементарно стават къси съединения от всякакво естество ", съобщи през днешния ден съпредседателят на Демократична България, представен от " OFFNews ".

Според него има доста хора, които са заинтригувани връзките сред България и Северна Македония да не се развиват и по тази причина политиците би трябвало доста да внимават и да си пестят думите.

" Лесно се разпалват отрицателни страсти, доста мъчно се овладяват. Ние би трябвало на първо място да се грижим за националния интерес на България, а не просто електорално да се надяваме да се греем на огъня на разпалените страсти ", съобщи Христо Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР