Няма основание за искане на оставката на министъра на енергетиката

...
Няма основание за искане на оставката на министъра на енергетиката
Коментари Харесай

Иван Цанков: Няма основание за искане на оставката на министър Петкова

Няма съображение за искане на оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Това съобщи в предаването „ 12+3 “ Иван Цанков – изпълнителен шеф на ЕЙ И Европейски Съюз България, член на Националната енергийна камара.  
Основната причина за декларацията, която разпространяваме през днешния ден, е информацията за желаната оставка на министъра на енергетиката. Няма съображение за искане на оставката. Много позитивни неща се свършиха от управлението на Министерството на енергетиката в последните няколко години. Има още доста работа. Ние считаме, че би трябвало да се работи за окончателното либерализиране на енергийния пазар, а не да се търсят претекстове за дестабилизация на енергетиката.

На платформата ден напред сега цените се движат в порядъка сред 70 и 80 лева, което дори е по-ниско от това през ноември предходната година. /…/ Според мен, това, което виждам като цени на борсата, повишаване на тока няма, акцентира Цанков.

Той сподели още, че с нито един от членовете на Националната енергийна камара не са водени диалози и не са взели участие в съгласуването на позицията за искане на оставки.

Като наклонност, като цени и тяхното придвижване Българската енергийна борса е съпоставима с тържищата в страни като Румъния, Унгария, даже като Германия.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР