Няма опасност за стабилността на мостовите съоръжения на автомагистрала "Струма"

...
Няма опасност за стабилността на мостовите съоръжения на автомагистрала "Струма"
Коментари Харесай

Няма опасност за стабилността на мостовите съоръжения на АМ Струма в района на Мало Бучино

Няма заплаха за стабилността на мостовите уреди на автомагистрала "Струма " в региона на Мало Бучино и пътуващите би трябвало да са спокойни, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура "/АПИ/.

Уточнението е поради запитвания от медии и сигнали в обществените мрежи за пропаднала земна маса към колоните на оборудванията в региона на Мало Бучино.

При строителството на автомагистрала "Люлин ", която е част от Автомагистрала "Струма ", мостовите уреди са построени с пилотно фундиране, водачите са на дълбочина 20 метра и няма заплаха от проваляне. Тъй като трасето на автомагистралата минава през региони, които са водосбор от планина Люлин, при значителни превалявания водите, които се стичат от скатовете на планината, се образуват наноси от тиня и кал и запушват деретата, по които водата би трябвало да се оттича, прецизират от АПИ.

Вследствие на това се нарушават насипите под оборудванията. Предприети са дейности и стартира запълване на изнесените от водата земни маси с подобаващ материал за възобновяване на насипа. Предстои правенето на план за възстановяване на отводняването. Целта е той да бъде изпълнен в новия строителен сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР