Няма опасност за потребителите. Тази мярка касае финансовата стабилност на

...
Няма опасност за потребителите. Тази мярка касае финансовата стабилност на
Коментари Харесай

Не се очаква мониторингът за „Зелена карта“ да оскъпи „Гражданска отговорност“

„ Няма заплаха за потребителите. Тази мярка касае финансовата непоклатимост на самото бюро “. Това съобщи в предаването „ Преди всички “ Цветанка Крумова, осигурителен специалист по отношение на наложения мониторинг над Българското национално бюро „ Зелена карта “. Според нея този мониторинг няма да докара до повишаване на „ Гражданската отговорност “, а просто ще внесе в фирмите повече дисциплинираност.

От декември бюрога е сложено под мониторинг, макар че импровизирано подобен се прави още от март. Вчера оставката си подаде и ръководителят на бюрото Орлин Пенев. 

Изискване за в допълнение презастраховане има и в този момент всяка една застрахователна компания, акцентира тя и изясни, че това е направено, с цел да може да потвърдим финансовата си непоклатимост. Това условие е мъчно да се каже по какъв начин би се приложило на българския пазар, счита тя.

Дълги години се опитвахме да предотвратим наложения мониторинг на бюрото, създавайки гаранции вътре в него, напомни Крумова.

Националното бюро би трябвало да извършва своите гаранционни функционалности – в случаите, когато български автомобилисти нанесат вреди в чужбина. То се явява и като ответник на искове, сподели още Цветанка Крумова.  

Бюрото има задоволително вътрешни гаранции, които могат да влязат в деяние, акцентира още тя и добави, че българските компании са постоянни.

По думите ѝ има проблем с регулатора, тъй като в действителност няма регулатор сега. Има кадрови проблем там, акцентира Крумова и изрече мнение, че Бюрото би трябвало да избере незабавно нов ръководител.

Има задоволително вътрешни запаси и запаси, с цел да могат да се преодолеят такива обстановки, счита Крумова. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР