Няма опашки от чакащи да гласуват дори и в най-големите

...
Няма опашки от чакащи да гласуват дори и в най-големите
Коментари Харесай

Две секции си размениха картите за машинно гласуване

Няма опашки от чакащи да гласоподават даже и в най-големите секции в Ямбол, сподели репортерска инспекция на Българска телеграфна агенция. По информация от Районната изборна комисия изборният ден все още протича умерено, без нарушавания. 

Проблеми с машините за гласоподаване е имало единствено в две секции в Ямбол, само че не механически. Членовете на комисиите в СИК 55 и СИК 12 са разменили по нехайство картите за гласоподаване с тези на машините. След констатиране на грешката, машините са стартирани.

Към 11:00 часа изборната интензивност в област Ямбол беше 10,55 на 100. Право на избор имат 106 256 души, които могат да гласоподават в разкритите общо 238 секции в 31-ви изборен регион. 

В 156 от тях вотът се упражнява и с машини. Мобилните урни за хора с увреждания са шест. Секции са разкрити в следствения арест в Елхово и в трите лечебни заведения в Ямбол. 

За четирите депутатски мандата се борят 107 претенденти. Най-младият от тях е на 24 години, а най-възрастният – на 75 години. През октомври 2022 година в изборната конкуренция в 31-ви МИР участваха 130 претенденти, само че партиите и обединенията бяха със седем повече от сегашните 21.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР