Няма окончателно решение за председателя на парламента. Това коментира Десислава

...
Няма окончателно решение за председателя на парламента. Това коментира Десислава
Коментари Харесай

Атанасова: Няма окончателно решение за председател на НС

Няма дефинитивно решение за ръководителя на Народното събрание. Това разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след среща с ПП-ДБ. Тя посочи, че се водят диалози освен за първия измежду равни, само че и за всички бъдещи законодателни начинания.

" В идващите дни ще предизвикваме работни групи, които да търсят консенсус за законодателните начинания - еврозона, Шенген, правосъдна промяна, цените, инфлацията ”, добави тя, като посочи, че диалозите са минали на добър звук.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната ” Асен Василев уточни, че с цел да може Народното събрание да си свърши работата, би трябвало да има ясни законодателни цели. " Предложението, което направихме, не беше отхвърлено, само че няма и по какъв начин да бъде признато, без да има ясни законодателни цели. Те са задоволително тъкмо обрисувани от наша позиция ”, посочи той.

" За да проработи Народното събрание и да свърши потребна работа, е належащо да се стиковат стратегии, версии на закони, всичко, което обсъдихме в тези четири групи законодателни начинания. За това би трябвало време. По-добре това време да се вземе, с цел да има стикована стратегия и да се свърши работа, в сравнение с да се прибързва с непремерени ходове и кавги ”, добави Василев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР