Няма обяснение за високата инфлация у нас от 18% при

...
Няма обяснение за високата инфлация у нас от 18% при
Коментари Харесай

Предлагат 12% увеличение на пенсиите от юли

Няма пояснение за високата инфлация у нас от 18% при приблизително 8 – 9% за Европейски Съюз.  Това заяви  президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той добави, че инфлацията при всеобщите артикули е още по-висока – над 40% на годишна база.

Според Пламен Димитров цените могат да се понижат посредством дейности на регулаторните органи.

„ Регулаторите би трябвало да влязат в час допустимо най-скоро. Когато си влязат в час, могат да ръководят цените – не административно, а посредством бистрота при ценообразуването “, съобщи Димитров.

От началото на седмицата КНСБ стартира национална протестна акция.

От синдиката упорстват за актуализация в бюджета за тази година, минималната работна заплата да стане 850 лева от 1 януари, заплатите в бюджетната сфера да се покачат с 12% от 2023 година, а от юли – 12-процентно нарастване и на пенсиите. Целта е да се покрият средноинфлационните разноски.

„ Това не е стачка. Това е една акция да се изиска отплата на инфлацията преди края на тази година.  И да запазим работните места. Сега е времето да кажем на политиците, които отиват на избори, че най-важното нещо са приходите на хората в тази рецесия. Затова считаме, че точно в този момент е моментът да създадем това. Всичко друго е значимо като политики, само че това е най-важното “, посочи той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР