Няма обективни причини Standard & Poor`s (S&P) да в чуждестранна

...
Няма обективни причини Standard & Poor`s (S&P) да в чуждестранна
Коментари Харесай

Кремъл не виждат основание Русия да обяви селективен дефолт

Няма справедливи аргументи Standard & Poor`s (S&P) да в задгранична валута до " селективен дефолт ". В това е уверен прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Недвусмислено ясно е, че няма справедливи аргументи за такова несъблюдение. Русия разполага с всички нужни благоприятни условия да извърши всички свои отговорности ", акцентира представителят на Кремъл. Евентуалното оповестяване на банкрут, Песков дефинира като неконструктивна позиция на нашите съперници, която единствено може да усложни обстановката.

Песков се базира и на министъра на финансите Антон Силуанов, който показва, че това може да бъде единствено механически банкрут, т.е. породен от индивида .
 S&P намали кредитния рейтинг на Русия в задгранична валута
S&P намали кредитния рейтинг на Русия в задгранична валута

От " CC " на " SD "

По данни на съветското министерство на финансите към 1 февруари 2022 година външният обществен дълг на страната възлиза на 59,5 милиарда $, в това число 38,97 милиарда $ неизплатени задгранични облигационни заеми . Русия има общо 15 дейни облигационни излъчвания с падежи от 2022 до 2047 година

По-рано ръководителят на Министерството на финансите съобщи, че Русия ще изплати дълга в задгранична валута единствено в случай че валутните ѝ сметки бъдат размразени. В случай на отвод или липса на отговор от страна на банките-агенти Москва е подготвена да погаси и обслужи валутните си отговорности в рубли. Това обаче би довело до забележителна смяна в изискванията за обслужване на външния дълг, което най-вероятно ще се смята за несъблюдение на отговорностите.
 Русия избегна банкрут и на равнище junk от Standard & Poor's
Русия избегна банкрут и на равнище junk от Standard & Poor`s

Руското министерство на финансите е дало инструкции за плащанията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР