„Няма някой, който да не е наясно какво е реалното

...
„Няма някой, който да не е наясно какво е реалното
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Минимален праг на необлагаем минимум ще облекчи живота на семействата

„ Няма някой, който да не е наясно какво е действителното икономическо положение на страната ни, в Европа и по какъв метод претърпяват нашите съграждани. Тежко, мъчно положение, голям e натиска върху стопанската система, отразяващ се на всяко едно семейство. “

Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия, ръководител на Комисията по превоз и известия и член на Изпълнителното бюро на левицата Борислав Гуцанов по време на блиц контрола в Народното събрание.

В тази връзка той зададе въпрос към вицепремиера и министър на финансите Асен Василев по отношение на идната актуализация на бюджета: Започна ли подготовката за тази актуализация и какви ограничения предвиждате, с цел да се облекчи положението на всяко едно българско домакинство?

„ Може ли да се мисли за повдигане на минималната работна заплата на 760 – 770 лв. - оферти, които ние от Българска социалистическа партия коментирахме на няколко пъти? Или да има най-малък предел на необлагаем най-малко, който също да облекчи живота на фамилиите “, разяснява от трибуната Гуцанов.

Социалистът изиска да знае още дали се планува таван на цените на избрани артикули, изключително от първа нужда, с цел да имат хората нужната сигурност. „ Енергийните помощи, които приказваме за семействата, хората, бизнеса и стопанската система по какъв начин ги виждате в тази актуализация, тъй че фактически да можем да съхраним стопанската система, даже да създадем и крачка напред в тази тежка обстановка? “, попита още Василев депутатът от левицата.

Борислав Гуцанов насочи зов в идната актуализация да бъдат взети всички вероятни ограничения за облекчение живота на семействата, защото инфлацията е доста мощна.

Относно българските пенсионери социалистът съобщи, че над 2 млн. са в положение, което не е най-завидното. „ Като вицепремиер и министър на финансите ви апелирам, когато актуализацията влезе тук, очевидно всяко българско семейство да почувства, че страната е помислила за него “, заключи Гуцанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР